Dünya

Kosova Başbakanı Kurti’yi Avrupa destekliyor

Abone Ol

Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Kosova

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği röportajını değerlendirdi. Vuçiç, Kurti’nin sözlerinetamamen katıldığını belirterek, “Baskı altındaki hiçbir şeyin hiçbir değeri yoktur” yani NATO’nun Kosova’daki saldırganlığıyla elde edilene de saygı gösterilemez.” dedi. Kurt’in sözlerinden memnun kaldığını kaydeden Vuçiç, “Bir şeyi imzalamanın veya tehdit ya da baskı altındaki bir şeyi kabul etmenin geçerli olamayacağını ve meşruiyeti olmadığını” ifadelerini kullandı.

ABD’NİN BASKILARINA RAĞMEN DİRENİYOR

Cumhurbaşkanı Vuçiç, “Kurti’nin sözlerini her yerde tekrarlamaya devam edeceğim, çünkü saldırganlık tarafından doğrudan bir yükümlülük olarak alınan şeyin daha az geçerli olduğu anlamına geliyor.Kurti, Sırbistan’a karşı kuvvet ve saldırganlıkla yapılan her şeyi de hatırlaması lazım.” diye konuştu.

Sırp Cumhurbaşkanı, ayrıca bazı Avrupa ülkelerinin Kurt’a Amerikan karşıtı olduğu için destek verdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü, “Gördüğünüz gibi, AlbinKurti, ABD’nin baskılarına rağmen yüzde yüz gümrğk vergisini kaldırmayacağını söyledi.”

Geçtiğimiz günlerde Kosova başbakanı Kurti, vergiyi kısmi olarak kaldırılacağını açıklamıştı. Kurti’ye göre, Sırbistan Kosova’ya karşı yürüttüğü politikasından vazgeçmesi durumunda vergi tamamen kaldırılacağını vurgulamıştı.