Ne Trabzon ne de Konya

Abone Ol

Avrupa kupasında gruptan çıkamayarak yoluna konferans liginde devam edecek olan Trabzonspor, geçen perşembe sahasında 1-0 mağlup ettiği Macar takımı Ferencvaros karşısında yer alan 4 futbolcudan değişik çıktı, Konyaspor önüne.

Sağ bekte Hüseyin Türkmen, sol bekte Denswil, ön liberoda Gbamin ve ileri de ise Gomez yer aldı. Gomez etkisiz elemen adeta. Ne etliye ne de sütlüye karıştı.

Fırtına ilk 30 dakikada penaltıdan attığı gollerle bir anda 2-0 öne geçti. Konuk ekip teknik sorumlusu ise hemen iki yeni oyuncuyu oyuna soktu. Futbolunu devam ettirdi. Sistemini hiç bozmadı. Fırtına orta sahada sadece Hamsik görevini yapan tek isimdi. Trezaguet ise tüm gücünü kullandı. Bu maçta seni tebrik etmek lazım.

Karadeniz ekibinin stoperleri Bartra ve Hugo çok kötüydüler. Konuk ekibin Diouf ile attığı iki golde de bu iki isim adete uyukladılar. İlk yarının son dakikasında Konyaspor skoru 1’e indirip içeri girince umutlandı. Bordo-mavili takım ilk 45 dakikayı 9 kişi oynadı. Abdülkadir Ömür ve Gomez sadece formalarıyla sahadaydılar ama oyunda hiç yoktular.

Konuk ekip ikinci yarıda Trabzonspor’a karşı iyi bir direnç ortaya koydu. Ömür’ün yerine oyuna giren Yusuf Erdoğan’dan Fırtına bir umut bekliyorsa yandı keten helva. Onun yerine bir genç oynasın bence daha iyi olacak. Konyaspor'un, zor bir deplasman olan Trabzon’da 2-0 geriye düşmesine müthiş bir dönüş yaparak Akyazı’dan 1 puan çıkarması elbette başarıdır. Trabzonspor’da forvetler iş göremeyince Bartra ileri sürüldü. Bu bir amatör futbol takımı anlayışı olsa gerek.

Hakem Zorbay Küçük, Trabzonspor’un penaltılarında ve iptal ettiği penaltıda ise doğru kararlar verdi.