Parti Değiştirme ve Keçiören Meselesi

Abone Ol

Siyaset yapanlar ve yapma isteyenlerin geçmişte yakın oldukları bir parti oluyor.

Ya da partiler aday belirleme süreçlerinde aday çıkaracakları seçim bölgelerinde öne çıkan isimleri kamuoyu araştırmaları ve temayül yoklamaları ile belirleyip o isimlere teklif götürüyorlar. Belirlenen adaylar da aday olarak karşımıza çıkıyor.

Bir de seçim bölgelerinde siyaset yapmış öne çıkmış isimler çeşitli sebeplerle partilerinden aday yapılmıyorlar onlar da başka partiden aday yapılıyor ve seçimi kazanıyorlar.

Başka partide siyaset yaptıktan sonra aday yapıldığı partide ‘kan uyuşmazlığı’ yaşayanlar oluyor ve partilerinden istifa etmek zorunda kalıyorlar.

Daha önce AK Parti’de siyaset yapan Kasım Gülpınar’ın YRP’den aday yapılıp daha sonra YRP tabanı ile anlaşamayıp istifa etmesi gibi.

Kasım Gülpınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’yı ziyareti esnasında bilboardları “Sayın Cumhurbaşkanım, Şanlıurfa’ya hoş geldiniz.” Şeklinde donatmıştı.

Aslında olması gereken ama kendi partisinden olmadığı zaman belediye başkanlarının devlet protokolüne bile katılmadığı bir noktaya gelmişken belediye başkanlığına bağımsız olarak devam eden Kasım Gülpınar’ın yaptığı ‘şık’ bir hareketti.

Üstelik AK Parti’ye geçmek gibi bir düşüncesi de yokmuş.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu gibi siyaset yaptığı partide milletvekilleri ve parti yöneticileri tarafından adeta bir ‘mobinge’ maruz kalıp istifa edip AK Parti’ye geçme örneği de var.

Keçiören’de Mesut Özarslan örneği var ki o da iYİ Parti’de siyaset yaparken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Portaş Genel Müdürü yapılmış hatta bir dönem başka bir genel müdürlükle birlikte bu görev yaptırılmış bir isim.

2024 yerel seçimlerinde -benim de uzun süre yaşadığım, hatta 90’lı yılların ortasında imar ve bilgi işlem müdürlüklerinde sözleşmeli olarak çalıştığım - milliyetçi muhafazakar siyasal kimliği olan Keçiören’den Mansur Yavaş’ın telkini ile aday yapıldı.

AK Parti’nin Keçiören ve Ankara büyükşehir adaylarının sahada varlık gösterememelerinin ve seçim kampanyası için gerekli bütçeyi ayırmamalarının sonucu olarak seçim AK Parti tarafından kaybedildi.

Oysa AK Parti için Keçiören yıkılmaz kale idi.

Bu konuyu daha detaylı olarak ele alabiliriz ama konuyu dağıtmadan devam edecek olursak, Mansur Yavaş‘la Mesut Özarslan‘ın arası açıldı.

Mesut Özarslan‘da bir takım sıkıntılar yaşamaya başladı Ankara Büyükşehir Belediyesi ile sonuç olarak uzun zamandır AK PARTİ‘ye geçiş için onun adına bir takım görüşmeler yapılıyordu.

Benim bildiğim Keçiören’de ve Ankara’da siyaset yapan bazı ak partililerin muhalefetine rağmen Mesut Özarslan’ın AK PARTİi’ye geçişinin kesinleştiği yönünde.

Özgür Özel’in Mesut Özarslan’a attığı mesajların ve küfürlerin kabul edilebilir bir tarafı yok. Bir taraftan bir genel başkanın düştüğü durumu göstermesi açısından ülkemiz ve CHP açısından üzücü bir durum.

Bu durum aynı zamanda herkesi birilerine mesaj atarken günün birinde başka birileri tarafından da görülebileceği gerçeğini gözler önüne seriyor.

Şimdi Mesut Özarslan CHP’liler tarafından eleştiriliyor. “Portaş’ta yolsuzluk yaptı.” Deniyor “hırsız” deniyor.

Bu adam CHP’de siyaset yaparken hırsız değildi de CHP’den istifa edince mi hırsız oldu?

Yine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu CHP’de siyaset yaparken hakkında hiçbir şey söylemeyen CHP yönetimi yaşadığı sorunlar sebebiyle istifa edip AK Parti’ye geçince ‘hırsız’ yaftasını yapıştırmışlardı.

Bu konularda CHP yöneticilerinin tutarlı olabilmeleri için öncelikle yaptığı usulsüzlük ve yolsuzlukları belgeleri ile ortaya konulmuş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “aklan da gel” demeleri gerekirdi.

Bir başka iddia da “bu isimler yolsuzluk soruşturmalarından kaçınmak için AK Parti’ye geçiyor.” Şeklinde.

Oysa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de AK Parti’ye geçmek istediğine dair iddialar vardı.

Kabul edilmedi.

Antalya’da da yapılanlar tek tek yargıya taşındı.

Demek ki bu iddialarda da bir tutarlılık yok.

Ayrıca daha önce İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye geçen milletvekilleri ;

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu,

Aykut Kaya

Bilal Bilici

Ümit Özlale

Adnan Beker

Ümit Dikbayır

Nimet Özdemir gibi isimlerin kabulünde ‘ilke’yi rafa kaldıranların çıkarlarıyla çeliştiği için ‘ilke’ demeleri de pek tutarlı olmasa gerek.

6 Şubat 2023’ü Unutmak Mümkün Değil

6 Şubat 2023 saat 04:17’de Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan 7,8’lik ve ardından 7,6’lık deprem yüzyılda bir görülen depremdi.

Depremin ikinci günü Osmaniye’ye ardından Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve diğer illere defalarca gitmiş oralarda “bir taş kaldırır, bir yaraya merhem olurum.” Düşüncesi ile binlerce insanımız gibi biz de oralarda olmuştuk.

O dönem deprem bölgesinde 50 gün kadar zaman geçirdim.

Büyük bir yıkım vardı.

Sivil toplum kuruluşlarımız ve devletimiz canla başla çalışıyorlardı.

Kahramanmaraş’ta bir Afad görevlisi sohbet esnasında 2 haftadır sıcak bir şey boğazından geçmediğini söylemişti.”

Pazarcık’ta çadırkent ziyaretimiz esnasında “büyüyünce ne olacaksın” dediğim küçük bir kız da “Afad gönüllüsü olacağım.” Diye cevap vermişti.

Afad ve diğer kurumlarımızın yaptıklarını anlamak açısından önemli bir iki ayrı örnekti bunlar.

O dönem Mersin Valisi olarak görevli iken Hatay Kırıkhan’da canla başla çalışan Ali Hamza Pehlivan bugün Afad’ın başında.

Kahramanmaraş’ta etkin bir şekilde gece gündüz demeden çalışan Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek hala Kahramanmaraş’ta gönüllerde.

Örnekleri artırmak mümkün ama yüzyılın depreminde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum tekrar.

Deprem’in Yıkımı Kurallara Uymayanlar Tarafından Arttı

Dedim ya illeri tek tek defalarca gezdim diye.

Adıyaman’da bir binanın yıkıntıları arasında bir defter vardı.

Sayfaları açılmış ve yazı yazmaya yeni başlamış bir çocuk tarafından “kurallara uy” yazılmıştı.

Şimdi o yazıyı yazan çocuk yaşıyor mu bilmiyorum ama kurallara uymayan belediye yönetimleri ve müteahhitler yüzünden 55 bin canımız bugün aramızda değil.

Depremin Yaaralarını En Hızlı Saran İl Gaziantep Oldu

Anne tarafım Osmaniyeli olduğu ve bir sanayi şehri olduğu için bir çok akrabam da Gaziantep’te yaşıyor.

Bu sebeple de Gaziantep’i yakinen takip ediyorum.

Depremi anma programı için de bir grup gazeteci arkadaş ile Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ile birlikte Gaziantep’te idik.

Deprem’in üçümcü günü Osmaniye’den Nurdağı tarafına inerken yolların yarıldığını görmüştüm o yollardan o gün zor geçmiştik.

O yollara da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in “hava şartları sebebiyle karayolları ekipleri buraya gelmeleri gecikir biz hemen yapalım.” Yaklaşımıyla yarılmış olan yolların arası doldurulmuş dolayısı ile o bölgede yolların açık olması sağlanmıştı.

Fatma Şahin’i çalışırken biraz gözlemleyince işlerin hızlı yürümesi için tarafları bir araya getirip hemen iş çözen bir yapıda olduğunu hemen görüyorunuz.

Sanırım bu yapı kişilik özelliği olmakla birlikte Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile parti kuruluşundan itibaren yakın çalışmasından dolayı ondan da öğrendiği bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Nurdağı, depremin 3. Günü gittiğim bir ilçe idi.

Adeta distopik bir filmin içinde gibi hissetmiştim kendimi.

Yıkılmış evler, yana yatmış yarısı olmayan evlerde pencereden sarkan perdeler.

Nurdağı, büyüklük bakımından en çok yıkımın ve ölümün olduğu bir ilçe.

Fatma Şahin, yaşananları unutturmamak hafızaları ders niteliğinde taze tutmak için oraya bir müze ve eğitim merkezi yapmış.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz İslahiye’de konuşması esnasında “2018’de belediyeler yatırım bütçelerinin % 36’sı yatırım harcamalarına giderken geçen yıl bu oran % 17’ye düşmüş. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ise yatırım harcamaları ise % 37. Fatma Şahin’i tebrik ediyorum.” Dedi.

Belediyeler altyapı yatırımlarında yapması gerekenleri yapmayınca İzmir gibi güzelim körfezi kokudan geçilmez hal alıyor.

Ankara gibi bir yerden bir yere geçmenin süresi en fazla 25 dakika olan şehirlerde trafikte geçen süre saatleri buluyor.

Gaziantep Belediyeleri Sosyal Konut Üretiminde Rol Model Olmalı

Geçtiğimiz yıllarda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ucuza konut üretip hemşehrilerine kira öder gibi dağıtıyordu.

Fatma Şahin ucuz konut üretmekle kalmamış Osb yöneticileri ile Osb’lerde çalışanlara yönelik konut üretimine başlamış.

Böylelikle Osb çalışanları ucuz konuta ulaşırken diğer taraftan da şehrin trafik yükü azalmış oluyor.

Konut üretimi konusunda AK Parti’ye geçen Şehit Kamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz da bu yarışa katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz başkanlarıdan toplamda 55 bin konutluk söz aldı.

Bu gidişle sosyal konut üreten TOKİ’nin üzerinden ciddi bir yük alınacağı gibi konut sahibi olmak isteyenler de Gaziantep’e akın akın göç edecek.

Öyle ya sanayisi de güçlü olduğundan isdihdam problemi de yok..