Dünya

Polonya basınında gündem: Bayraktar TB2

Abone Ol

Adını başarılarıyla dünyaya duyuran Türk S/İHA’ları Polonya’ya da ihraç edilecek.

Türk SİHA’larını kullanacak Polonya bu hamlesiyle ilk NATO üyesi olacak.

Bunun yanı sıra Polonya medyası da yaşanan gelişme sonrası Türk S/İHA’larını gündemine taşıdı.

POLONYA MEDYASININ GÜNDEMİNDE

Ülkede yayım yapan Wirtualna Polska haber sitesi, Türk S/İHA'larının gelişmiş elektronik harp sistemlerine rağmen Rusya'nın hava savunma sistemlerini küçük düşürdüğünü yazdı.

Bayraktar TB2'nin tanıtıldığı yazıda şu ifadelere yer verildi:

Daha gelişmiş sistemler olmasına rağmen, Türk ekipmanının önemli avantajları vardır: düşük fiyat ve kanıtlanmış savaş etkinliği. Benzer Amerikan üretim sistemleriyle karşılaştırıldığında, Türk ekipmanı uygun fiyatı ile dikkat çekiyor.

“BAŞARILI SONUÇLAR VERDİ”

En önemlisi Bayraktar TB2, gerçek savaş sırasında Rus ekipmanına karşı test edildi. Türk insansız hava araçları diğerleri arasında başarıyla kullanıldı. Bayraktar TB2, Türkiye'nin Suriye'de "Bahar Kalkanı" operasyonunda da güzel sonuçlar verdi. Türkler orada en az birkaç insansız hava aracı kaybetmiş olsalar da, kara hedeflerine saldırırken faydalı oldukları kanıtlandı.

BAYRAKTAR KARŞISINDA RUS SİSTEMLERİ İPTAL

TB2 Bayraktar insansız hava araçları, düşman güçlü hava savunması ve gelişmiş radyo-elektronik savaş sistemleri kullanırken de işlev gördü. Suriye'deki savaş sırasında Ruslar, uçaksavar sistemlerini kaybetti. Ukrayna tarafından da satın alındı. Bir keşif makinesi olarak kullanıldı.