Gündem

Rahmi Akman ve Merve Akman kimdir, nereliler? Akman çifti tutuklandı mı?

Abone Ol

Rahmi Akman ve Merve Akman kimdir, nereliler? Akman çifti kaç yaşında? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Antalya'da yaşayan ve 'Elmalı'da 2 Çocuk' tagı ile Türkiye gündeminde yer alan 2 çocuğu istismar eden isimlerden biri olan Rahmi Akman ve Merve Akman kimdir, nereliler? Akman çifti tutuklandı mı? soruları sıkça araştırılmaya başlanınca detayları sizler içn haberimizde derledik. İşte detaylar…

RAHMİ AKMAN VE MERVE AKMAN KİMDİR, NERELİLER?

Antalya'da iki çocuğa istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanan anne Merve Akman ve çocukların üvey babası Rahmi Akman'ın adli kontrolle serbest bırakılmaları tepki çekmeye devam ediyor. Antalya'nın Elmalı ilçesinde 6 Mayıs 2020 tarihinde 6 ve 9 yaşlarındaki iki kız çocuğunun babaannesi torunlarının istismara uğradığını öne sürerek şikayette bulundu. Bunun üzerine çocukların ifadesi alındı. Çocuklar olayı anlatınca istismarda bulunan kişilerin isimleri de ortaya çıktı. Bu kişilerden birinin çocuklarının üvey babası olan Rahmi Akman olduğu ifade edildi.

Rahmi Akman, Elmalı davasında istismara uğrayan çocukların annesi Merve Akman ile evlenen kişidir. Çocukların üvey babası olan Rahmi Akman'ın kaç yaşında ve nereli olduğuna ilişkin bir bilgi bulunamamıştır.

AKMAN ÇİFTİ TUTUKLANDI MI?

İstismara uğrayan çocukların ifadesinde adı geçen Rahmi Akman yargılama sürecinde 16 Ekim 2020 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Ancak 5 Ocak 2021 tarihindeki üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verildi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karara itiraz etmiştir. Rahmi Akman şu anda serbesttir, hukuki süreç devam ediyor.