Gündem

Rus mafyası üyeleri adliyede | İnfaz için İstanbul’a gelmişlerdi

Abone Ol

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 31 Ocak’ta Sarıyer, Kağıthane ve Gaziosmanpaşa’da 6 lüks rezidansa düzenlenen baskında gözaltına alınan 1’i Rus, 9’u Azerbaycan, 5’i Gürcistan ve 2’si Ukrayna vatandaşı organize suç örgütü üyelerinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerin adreslerinde ele geçirilen kalaşnikof, 11 tabanca ve fişekler emniyette sergilendi.

İNTİKAM İÇİN GELDİLER

Gözaltına alınan şüphelilerin, 2016 yılında İstanbul’da Azerbaycan vatandaşı Rovşan Caniyev’in öldürülmesinden sorumlu tuttukları “Loto Guli” lakaplı Nadir Salifov’u öldürmek amacıyla kente geldikleri öne sürüldü.

Ayrıca gözaltına alınan ve aralarında suç örgütü lideri Guram Chıkladze’nin de bulunduğu şüphelilerin 22 Aralık’ta Beşiktaş’ta bir kafede karşılaştıkları ve Salifov’un yakını olduğu öne sürülen Azerbaycan vatandaşını darp edip bıçakladıkları belirlendi.

GÖRÜNTÜLER DAĞITILDI

Olayın güvenlik kamera görüntülerinde şüphelilerin kafede bir kişi darp edip bıçakladıkları anlar tespit edildi. Suç örgütüne düzenlenen operasyon görüntüleri de basına dağıtıldı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, kasten yaralama, öldürmeye teşebbüs, tehdit, mala zarar verme, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanma suçlarından Bakırköy Adliyesine sevk edildi.