ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile devam eden ticaret savaşına dair yeni açıklamalar yaptı. Trump, "Çin'le anlaşmaktan memnun olurum. Nihayetinde iki ülke için de iyi olacak bir şey olacağını düşünüyorum." dedi.
BEYAZ SARAY'DAN YENİ AÇIKLAMA: TARİFE ORANLARI YÜKSELİYOR
Beyaz Saray, Trump'ın Çin'e yönelik yüzde 125 olarak duyurduğu gümrük vergisi artışının yalnızca karşılıklı tarifeleri kapsadığını bildirdi. Ayrıca, fentanil krizine yönelik uygulanan tarifeler dahil edildiğinde toplam tarife oranının yüzde 145'e yükseldiği belirtildi. Beyaz Saray yetkilisi, bu oranların yalnızca ticaret engelleri, tarifeler ve kur manipülasyonu gibi konuları kapsadığını aktardı.
Trump, sosyal medya hesabı Truth Social üzerinden yaptığı açıklamalarda, 75'ten fazla ülkenin ticaretle ilgili çözümler aramak amacıyla kendileriyle iletişime geçtiğini duyurdu. Ayrıca, ek tarifelerin 90 gün süreyle durdurulmasını ve bu süre zarfında yüzde 10'luk temel tarife oranının uygulanmasını kabul ettiğini belirtti.