Gündem

‘Türkiye sevgisinden dolayı kendilerine “Türkiye” adı verilmiş Suriyeli analar’

Abone Ol

TBMM Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda ülkemizde misafir edilen Suriyelilerin atalarının Türkiye sevgisi ve özlemine dikkat çekti.

Paylaşımında Gaziantep’teki Nizip kampında ağırlanan Suriyeli bazı kadınların kimliklerine yer veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin, “Suriye dediğimiz yerin Türkiye, Suriyeli dediğimiz insanların biz olduğunu bize hatırlat ve öğret Ya Rab!” notunu düştü.

‘İNGİLİZLER TARAFINDAN ÇİZİLMİŞ SYKES PİCOT SINIRLARINI KALDIR YA RAB!’

Yaşları farklılık gösteren Suriyeli 6 kadının isimlerinin Türkiye olduğunu gösteren kimlik fotoğraflarını paylaşan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Suriye dediğimiz yerin Türkiye, Suriyeli dediğimiz insanların biz olduğunu bize hatırlat ve öğret Ya Rab! Milletimden kimilerinin ve coğrafyamın insanlarının şuur altına İngilizler tarafından çizilmiş Sykes Picot sınırlarını kaldır Ya Rab! Bizi bizle kavuştur Ya Rab!

Nizip Kampımızda uzun süre kalan ve Türkiye aidiyeti, sevgisi ve özleminden dolayı 1940, 50, 60 lı yıllarda babaları, anaları tarafından kendilerine TÜRKİYE adı verilmiş Suriyeli, ARAP kökenli analarımız ve kimlikleri…”