Spor

Ve Edin Visca bombası patladı

Abone Ol

Levent Gültekin

Perşembe akşamı Alman kulübü E.Frankfurt ile 1-1 berabere kalan ve UEFA Konferans Ligi’nde rakibini bekleyen Fenerbahçe’de gözler Süper Lige çevrilirken, sarı lacivertlilerin zorlu Gaziantep deplasmanından 3 puanla çıkıp Trabzonspor ile puan farkının daha fazla açılmasına müsaade etmek istemediği belirtildi.

Süper Ligde lider Trabzonspor’un 12 puan gerisinde olan Fenerbahçe’de ocak ayı transfer sezonunun beklendiği kaydedilirken, Ali Koç’un yıldız bir futbolcunun işini bitirdiği, hatta oyuncunun kulübünden ayrılmak için gün saydığı aktarıldı.

10 yılı aşkındır Türkiye’de forma giyen ve oynadığı istikrarlı futbolla aslında transfer olmayı çoktan hak eden Edin Visca’nın Fenerbahçe ile anlaştığı ortaya çıkarken, Başkan Ali Koç’un Göksel Gümüşdağ’la el sıkıştığı bildirildi.

Başakşehir formasıyla şampiyonluk sevinci yaşayan, kupa kaldıran ve şampiyonlar ligi’nde boy gösteren 30 yaşındaki Bosna-Hersekli kanat oyuncusunun artık misyonunu tamamladığı yönünde ortak karara varılırken, Göksel Gümüşdağ’ın da tüm bunları gözeterek Visca’nın gidişine onay verdiği ifade edildi.

Tıpkı İrfcan Can Kahveci transferinde olduğu gibi Ali Koç’la masaya oturan Başakşehir cephesinin bu satıştan 8 milyon euro kazanacağı ortaya çıkarken Visca’nın da 2,5 milyon euro maaşa evet dediği öğrenildi.

Bu sezon çıktığı 15 maçta 2 gol 7 asist yapan Visca 55 kez milli takım forması giyerken, Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcu için Sinan Gümüş takasını teklif ettiği fakat Göksel Gümüşdağ’ın bu öneriye sıcak bakmadığı bilgisi verildi.

2011’de Başakşehir kulübünün kapısından içeri giren Edin Visca’nın Transfermarkt’a göre bonservis bedeli şu anda 6 milyon euro civarında…