Dünya

Yunan ve Rum askerler birbirini dövüyor

Abone Ol

Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Yunanistan ve Güney Kıbrıs ordusunda askerlerin maruz kaldığı işkence ve zorbalık vakaları ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Bunun son örneği Güney Kıbrıs’ta yaşandı. Milli Muhafız Ordusu’nda nisan ayında çekilen ve sosyal medyada önceki gün düşünce gündeme oturan görüntülerde, orduya yeni gelen askerlere ‘Özel Kuvvetler’ tarafından karna vurma, boğma, su dolu lavaboya kafa sokma gibi “Hoş geldin” işkenceleri uygulanıyor.

Yunan ve Rum medyasında her zaman olduğu gibi Türkiye karşıtı propaganda yapılıyor. Yunan TV kanalları, Türkiye’nin Ege’de gerçekleştirdiği uçuşları “Gerilimi tırmandırma hamlesi” olarak duyurdu.

İŞKENCE GİBİ DAYAK!

Dayağın yanı sıra küfre varan hakaretler ve diğer askerlerin yanında küçük düşürme gibi görüntüler de neşeyle paylaşılıyor. Güney Kıbrıs’ta Yunan askerleri de görev yapıyor. Dolayısıyla sosyal medyada çıkan görüntüler içinde Rumlar’ın yanı sıra Yunan askerlerinin olduğuna da kesin gözüyle bakılsa da, iki ülkenin yetkilileri bu konuda hiçbir açıklama yapmadı. Güney Kıbrıs Milli Savunma Bakanı Savvas Angelidis derhal olayın araştırılması talimatını verdi. “Ordumuzun imajına zarar veren bu akılsızların en kısa sürede tespit edilip gerekli cezaları almaları için harekete geçildi” açıklamasını yaptı.

ABD BÜYÜKELÇİSİYLE GÖRÜŞTÜ

Ancak askerlere dayak ve işkence haberleri ana akım medyada sansüre maruz kaldı. Ana akım Yunan gazete ve televizyon kanalları, “Türkiye yine Ege’de gerginliği artırdı. Midilli, Sakız ve Samos adaları çevresinde Yunan hava sahasına girilerek taciz uçuşları gerçekleştirildi. Meriç’teki sınırda iki tarafın hakimiyet konusunda anlaşmazlık yaşadığı bölgelere Türk Özel Kuvvetler birimleri girerek provokasyonu bir adım öteye taşıdı. Savunma Bakanı Nikos Dendias, ABD’nin Atina Büyükelçisi Jeffrey Pyatt ile görüşerek endişelerini dile getirdi” haberleriyle halkın aklıyla alay etme geleneğine tam gaz devam etti.

DİN BASKISI YÜZÜNDEN OLMUŞ

Öte yandan İzmir’de geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişiler tarafından 4 farklı camiden Çav Bella şarkısı çalınması olayı da Türkiye ile ilgili bu tür haberlere bayılan Yunan basını tarafından es geçilmedi. Meselenin “Erdoğan rejimi altında din baskıcı yaşayan ülkede bir tepki” olduğu türü uçuk iddialara dahi başvuruldu.