Güncel

Ziya Selçuk Doğa Koleji açıklaması! Doğa Koleji son durum

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Doğa Koleji özel öğretim kurumlarında yaşanan finansal sorunun yol açtığı sıkıntıların, ilgili kanun ve yönetmeliklerin verdiği imkan ve yetkiler dahilinde çözülmesi için gerekli her türlü tedbirin alındığı bildirilmişti. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bir açıklama yaptı. Ziya Selçuk’un Doğa Koleji açıklamasında, “Üstümüze mevzuat gereği düşen tedbiri yerine getirmek söz konusuysa biz buna hazırız” ifadeleri kullanıldı. Peki, Doğa Koleji satıldı mı? Devir işlemleri ne zaman yapılacak? İşte Doğa Koleji ile ilgili son durum…

Milli Eğitim Bakanı Zİya Selçuk Doğa Koleji hakkında açıklama yaptı.

ZİYA SELÇUK DOĞA KOLEJİ AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir süredir yaşanan maddi sıkıntılarla gündeme gelen Doğa Koleji ile ilgili eleştirileri ise şöyle yanıtladı:

“Bu konuda bizim, eğer yarın üstümüze mevzuat gereği düşen tedbiri yerine getirmek söz konusuysa biz buna yarın için hazırız. Her türlü hazırlığımız var. Ama bu tür işler, hemen açtım kapattım biçiminde yürüyen işler değil. Belirli bir mevzuatı takip etmek ve 3 kere bununla ilgili bir teftiş işleminin gerçekleşmesi ve okuldaki bütün öğrencilerin, öğretmenlerin huzurunu dikkate alma ihtiyacı var. Ama şundan emin olabilirsiniz: Her türlü senaryoya, duruma karşı bütün tedbirleri almış durumdayız.”

https://www.dirilispostasi.com/guncel/son-dakika-doga-kolejinde-ogretmenler-is-birakti

DOĞA KOLEJİ SON DURUM NEDİR?

Öğretmenler ve kolej çalışanları bugün Ataşehir’de Doğa Koleji Genel Müdürlüğü’nün önünde toplanarak eylem yapacaklarını açıkladı. 13 Aralık’ta Doğa Koleji’nden yapılan açıklamada kolejin devriyle ilgili yürütülen görüşmelerde son aşamaya gelindiği belirtilmiş, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu imzalı yazılı açıklamada, detaylı bilgilendirmenin 14 Aralık’ta yapılacağı duyurulmuştu.

Ancak şimdiye kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

MEB DOĞA KOLEJİ AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün Doğa Koleji açıklaması yapılmıştı. Bakanlıktan, Doğa Koleji özel öğretim kurumlarına ilişkin basına ve kamuoyuna yansıyan gelişmelerle ilgili yazılı açıklama gelmişti.

Açıklamada, Doğa Koleji ile ilgili kamuoyuna yansıyan tüm gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilerek, “Söz konusu özel öğretim kurumunun bazı kampüslerinde ‘maaş ödemelerinin yapılmadığı’ gerekçesiyle öğretmenlerin derslere girmemesi ile ilgili 4 Aralık 2019 tarihi itibariyle Bakanlığımıza ulaşan başvurular hakkında gerekli inceleme/soruşturma işlemleri hemen başlatılmıştır.” ifadelerine yer verilmişti.

Doğa Koleji öğrencileri ne olacak? Doğa Koleji’nde son durum!