New York'ta Kritik Zirve: Fransa ve Ukrayna Arasında Yeni Hava Savunma Anlaşması İmzalandı
New York'ta Kritik Zirve: Fransa ve Ukrayna Arasında Yeni Hava Savunma Anlaşması İmzalandı
İçeriği Görüntüle

Saldırının ardından Manisa'ya giden İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

Yaralanan 3 çocuk ameliyatta, 8 yaralının 3'ü yoğun bakımda. Olay bütün idari yönleri ile soruşturulacak. İhmali olanlar tespit edilecek. Milli eğitim 20 psikososyal uzmanı görevlendirdi. Adalet Bakanlığı'mız kanalı ile çalışmalar yürütülüyor. Biz 7 bakanlık olarak okullar başlamadan önce okul güvenliği ile ilgili görüşmeleri yapmıştık.

MEB tedbirleri yanında bizim de okul güvenliğine dair tedbirlerimiz var. Okulları güvenlik riskine göre değerlendiriyoruz. Birinci ve ikinci derecedeki riskli okullarda kolluk kollarımız var.

Turgutlu İnci Üzmez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi birinci dereceden riskli okullardan biri. Bir bekçi görev yapıyor. Ayrıca bahçe görevlisi de var ve göre yapıyordu. Okulun civarındaki işletmeleri denetliyoruz.

Kaynak: AA