Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nde yer alan Han Yunus kentinde düzenlenen gösterilerde açtığı ateş sonucu göğsünden vurulan 14 yaşındaki Hasan İyad Şelebi ve 18 yaşındaki Hamza Muhammed İştivi’nin şehit olduğu belirtildi.
Açıklamada, işgalci İsrail askerlerinin göstericilere ateş açması sonucu 17 Filistinli’nin gerçek mermilerle yaralandığı aktarıldı.
Filistinliler, 30 Mart’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.
İsrail askerleri ise “sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını” talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.
İşgalci İsrail askerlerinin 30 Mart’tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 230’dan fazla Filistinli şehit oldu. Aynı dönemde İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısı ve tank atışlarında da en az 14 Filistinli şehit oldu.




