Marmaray çıkışında bir araya gelen dernek gönüllüleri ve çocuklar, Filistin'de yaşananları sosyal medya hesabından yayınlayan Gazzeli çocuk gazeteci Lama Jamous'dan hareketle bir günlüğüne gazeteci oldu.

Basın yeleğini andıran bir karton giyip kefiye takan çocuklar, ellerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında çocukların yaşadıkları mağduriyetleri anlatan dövizler taşıdı.

Çocuklar, vatandaşlara bir yüzünde "Merhaba, biz Yeryüzü Çocuklarıyız. Yeryüzünde hakları risk altında olan tüm çocuklar için sesimizi çıkartıyoruz. 7 Ekim'den beri Gazze'de 15 bin çocuk öldürüldü. Soykırımın durması için sen de Gazzeli çocukların sesi ol", diğer yüzünde ise "Merhaba ben Lama, 9 yaşındayım. Dünyadaki en küçük gazetecilerden biriyim. Gazze'deki çocukların sesi olmak için her gün sosyal medya üzerinden tüm dünyaya sesleniyorum. Siz de benim sesim olur musunuz?" yazılı broşürler dağıttı.

Küçük Albert Deneyi: Bilim dünyasının en korkunç gözlemi! Küçük Albert Deneyi: Bilim dünyasının en korkunç gözlemi!

Vatandaşlara mikrofon uzatarak röportaj da yapan çocuklar, Filistin'deki duruma ilişkin sorular sordu.

Meydandaki kurulan fotoğraf platformunda da "Gazzeli çocuk gazeteci Lama gibi sen de Gazzeli çocukların sesi ol" ifadesi yer aldı. Etkinliği izleyen aileler ve çocuklar da bu platformda fotoğraf çektirdi.

- Çocuklardan Gazze için ateşkes çağrısı

YEÇED İletişim Departmanı Sorumlusu Gülsüm Özkaya, 23 Nisan'ın önemini vurgulayarak, krizden etkilenen çocukların haklarını savunmak için derneklerindeki çocuk meclisi üyelerinin bir araya gelmesiyle bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

Gazzeli 9 yaşındaki Lama Jamous'un dünyanın en küçük gazetecilerinden biri olduğunu, dünyaya Gazze'deki soykırımı kendi sosyal medya hesabı üzerinden haykırmaya çalıştığını aktaran Özkaya, "Çocuklarımızla beraber bunu konuştuğumuzda onlar da burada, meydanlarda insanlara kendi imkanlarıyla kendi kartonlarıyla broşürleriyle el dövizleriyle Gazze'deki soykırımı haykırmayı ve Türkiye'de olduğu gibi diğer ülkelerde de krizden etkilenmiş bütün ülkelerde çocukların haklarına kavuşmaları için bir eylem yapmak istediler ve biz onlarla bunun için bir araya geldik."

Özkaya, program vesilesiyle bir kez daha ateşkes çağrılarını yenilediklerini ifade etti.

Çocuklardan 11 yaşındaki Zeynep Dila Engin, Gazze'deki tüm çocukların çocuk haklarını savunmak için sokaklarda ve meydanlarda olduklarını belirterek, taleplerinin Gazzeli çocuklar başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının eşit haklara sahip olması ve Gazze'deki bu soykırımın durdurulması olduğunu söyledi.

Gazze'nin sesini duyurmak için insanlara mikrofon uzattığını söyleyen 8 yaşındaki Ali Ammar Gökçimen ise "Çocukların Gazze'nin sesini tüm dünyaya duyurabilirler mi?", "Dünyadaki tüm çocuklar eşit haklara sahip yaşayabiliyor mu?", "Çocuklar bu durumu değiştirebilir mi?" gibi sorular sorduğunu aktardı.

Kaynak: aa