Genel seçimlerdeki başarısızlığın ardından değişim rüzgarını arkasına alan CHP kurultaya gidiyor. Kurultay için geri sayım devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve değişim isteyenlerin desteklediği isimlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ankara’da Çankaya Ahlatlıbel tesislerinde buluştu.

İMAMOĞLU VE KILIÇDAROĞLU BİR ARAYA GELDİ

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme basına kapalı olarak gerçekleşirken, ikili bir saat boyunca konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu’na kurultayda divan başkanı olmasını teklif ettiği ve İmamoğlu’nun da bu teklifi kabul ettiği öğrenildi.

İMMAOĞLU’NUN ADI GEÇİNCE YORUMLAR DA GECİKMEDİ

Kılıçdaroğlu’Nu destekleyen isimler, “değişim” çıkışıyla gündeme açık açık taraf tutan İmamoğlu’na bu makamın önerilmesiyle ilgili “Genel başkan CHP’lilerin hiçbirini ayırmaz. Görev verilen herkesin görevini en iyi şekilde yapacağını da bilir. Daha önce büyükşehir belediye başkanları divan başkanlığı yapmıştı. En büyük şehrimizin başkanının da divan başkanı olarak düşünülmesi doğaldır” demişti.

GENEL MERKEZ KAYBEDİYOR ALGISI

CHP'nin kulislerinde genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu destekleyen isimlerin İmamoğlu’na bu önerisinden rahatsız olduğu ortaya atılan iddialardan biriydi.

Bu önerinin genel merkez adına “Kaybediyoruz” algısı oluşturduğu için kötü göründüğünü söyleyenler bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi