Berfin Bitirim-Muhabir

Çılgın iş insanı Elon Musk, insanlığın hayatını değiştirebilecek yeni bir proje üstünde çalışıyor. Milyarder isim Neuralink ile insan beynine çip yerleştirme çalışmalarına son hız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde beyin çipi ile felçli bir kişiye düşünce gücü ile oyun oynatan Elon Musk şimdi de körlüğün tedavisi için beyin çiplerini kullanmayı hedefliyor.

MAYMUNLAR ÜZERİNDEKİ TESTLER BAŞARILI

Elon Musk’ın şirketi Neuralink'in maymunlar üzerinde yapmış olduğu testlerde görme yetisini yeniden kazandırdığını iddia etti. Elon Musk görüşün yeniden kazanılması ile ilgili olarak, "Çözünürlük, ilk Nintendo grafikleri gibi başlangıçta düşük olacak, ancak nihayetinde normal insan görüşünü aşabilir" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medya platformu Twitter (yeni adıyla X) üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarla Neuralink'in beyin çipi teknolojisiyle kör maymunların görmesini sağladığını dile getiren Elon Musk, Perşembe günü yaptığı açıklamada "Blindsight implantı maymunlarda zaten çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

Neuralink'in bu çipinin adının Blindsight olacağını vurgulayan ve çözünürlüğün başlangıçta "ilk Nintendo grafikleri" gibi düşük olacağını, ancak gelecekte normal insan görüşünü aşabileceğine değinen Musk,"Neuralink cihazı nedeniyle hiçbir maymunun ölmediğini ya da ciddi şekilde yaralanmadığını" da sözlerine ekledi.

Twitter (X) için bant daraltma yolda! Twitter (X) için bant daraltma yolda!

BİLGİSAYARLARI DÜŞÜNCE GÜCÜ EDEBİLİYORLAR

Neuralink'in kullanıcıların bilgisayarları zihinleriyle kontrol etmelerine olanak tanıyan Telepati'sinden sonra dikkat çeken Blindsight, görme engelliler için önemli bir gelişme.

ABD ilaç düzenleyicisi Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), şirketin ilk denemesini geçen yıl Mayıs ayında onayladı. Telepati çipinin rosedürü, beynin hareket niyetini kontrol eden bir bölümüne 64 esnek ipliğin yerleştirilmesini gerektiriyor.

İplikler o kadar ince ki bir robotun bunları yerleştirmesi gerekiyor. İplikler daha sonra implantın beyin sinyallerini kaydedip bir uygulamaya iletmesini ve bu uygulamanın da kişinin nasıl hareket etmeye karar verdiğini çözmesini sağlıyor.

İmplant, kablosuz olarak şarj edilebilen bir batarya ile çalışıyor.

Editör: Berfin Bitirim