Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, valilik önünde geçekleştirilen AK Parti Kayseri Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi’ne katılarak partililere hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:
“Bize böyle bir milletin evladı olma şerefini bahşeden Rabbime hamd ediyorum. Şu muhteşem kalabalık, gönüldaşlarım, sizlerle birlikte buradan inşallah 24 Haziran’a yürüyoruz.
“2023 HEDEFLERİNE YÜRÜMEK İSTEDİĞİMİZ KAYSERİ…”
Kayseri AK Parti iktidarlarının diriliş hamlelerinin en yakın şahidiydi. İnşallah Kayseri 24 Haziran’da, altını çiziyorum, erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi şahlandıracak illerin de başında gelecektir. Ey Kayseri, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmeye hazır mıyız? Kayseri, 24 Haziran’da güçlü ve itibarlı Meclisiyle etkili ve istikrarlı hükümetiyle bağımsız ve tarafsız yargısıyla yeni bir Türkiye’ye merhaba demeye hazır mıyız? Şimdi bir şey soracağım, birileri bir fitne, fesat kaynatıyor. Bu ne biliyor musunuz? ‘Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamentoda AK Parti’ye vermeyeceğim.’ Böyle bir şeye siz ne diyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Bu oyunu da bozmaya var mıyız? Bu oyun, bu tezgah. Kimlerin olduğunu anlıyorsunuz. İnşallah bu münafıklar çetesini 24 Haziran’da hep birlikte yere gömeceğiz. Kayseri buna muktedirdir. Kayseri’de bu oyun sökmez, dolayısıyla Türkiye’de sökmez. Kayseri, 24 Haziran’da gelişmiş demokrasisiyle, geniş hak ve özgürlükleriyle sınırlarımız içinde ve dışında sağlanmış güvenliğiyle daha güçlü bir Türkiye’ye yürümeye hazır mıyız? İşte Kayseri budur, benim tanıdığım, bildiğim Kayseri budur, her zaman milletinin ve devletinin yanında yer alan Kayseri budur. İşte 2023 hedeflerimize birlikte yürümek istediğimiz Kayseri budur.
“BAŞARAMAYACAKLAR”
Eserlerimizle konuşuyoruz, eserlerimizle milletin karşısındayız. Bilemiyorum ana muhalefetin adayı neyle milletin karşısında? Haftalarca milleti oyaladılar. Yok çatı dediler, yok kapı dediler, yok pencere dediler; sonunda ince siyasette karar kıldılar. 40 yıldır Tayyip Erdoğan’ı milletiyle Hak yolunda yürümekten alıkoyamayanlar, 24 Haziran’da da bunu başaramayacaklar.
“GÖRECEĞİNİZ TEK ŞEY İLKESİZLİK, MİLLETE SAYGISIZLIK”
Ana muhalefetin ve onunla birlikte hareket edenlerin cumhurbaşkanı adaylığı, milletvekili transferleri, ittifak arayışları konusundaki tavırlarına, hesaplarına, taktiklerine bir bakın. Oyun içinde oyun. Göreceğiniz tek şey tutarsızlık olacaktır, ilkesizlik olacaktır, millete saygısızlık olacaktır.”
ZEYTİN DALI HAREKAT AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 4 bin 406 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
“SEN BU ÜLKENİN BAŞINDA OLSAYDIN KİM BİLİR NE OLACAKTI”
“MHP ile kurduğumuz, BBP’nin de destek verdiği seçim ittifakıyla milletimizin karşısına çıktık. Dün adaylığımızın resmi başvurusu yapıldı. Yenikapı ruhu, ‘Cumhur İttifakı’na dönüştü. Şimdi ne var? Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı’nda bütünleştik mi? Zira ümmetin buna ihtiyacı vardı, şimdi bunu yapıyoruz. Ayrılığa, gayrılığa son, artık birlik zamanı. Ana muhalefetin başındaki zat ‘Afrin’e gitmeyin’ diyor. Beyefendi, sen bu ülkenin başında olsaydın, Allah göstermesin, kim bilir şu anda Hatay’da, Kilis’te, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te ne olacaktı? Biz ülkemizi taciz eden kim olursa olsun beklemeyiz, üzerine üzerine gideriz. Bizim hizmetlerimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Herkes heybesindekileri ortaya döksün. Milletimiz de hepsine bakıp ona göre kararını versin. İşte meydan, işte millet.
“BİZ BUNLARI DEHLEDİK”
S&P diye bakıyorsunuz bir kredi derecelendirme kuruluşu siyasi kararlar alıp bizim gerilediğimizi söylüyor. Haddini bil haddini. Türkiye nerede siz nerede? Zaten biz bunları dehledik, artık onlara üyeliğimiz filan da yok ama buna rağmen bunlar rahat durmuyor. Yine ne yapıyorlar? Türkiye’ye not veriyorlar. Haddinize mi? Sen bu sınıfın öğretmeni değilsin, öğretmeni olduğun yerlere bak.”




