Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin üçüncü haftasında yarın Fransa temsilcisi Lille ile deplasmanda karşılaşacak. Villeneuve d’Ascq’taki Pierre Mauroy Stadı’nda TSİ 19.45'te başlayacak maçı Sloven hakem Rade Obrenovic yönetecek. Karşılaşma Türkiye’de TRT 1 ve tabii platformundan yayımlanacak.
İlk iki haftada Sporting’e 3-1 ve Barcelona’ya 4-1 yenilen Galatasaray, organizasyondaki ilk puanını almak için sahaya çıkacak. Lille de Real Betis’e 3-2 ve Arsenal’e 3-0 yenik düştükten sonra ilk galibiyeti için mücadele edecek.
Leao sakatlığı nedeniyle Lille karşısında yok
Galatasaray’ın Portekizli yıldızı Rafael Leao, Süper Lig’in 8. haftasında Gençlerbirliği maçının 77. dakikasında yaşadığı sakatlık nedeniyle yarın forma giyemeyecek. Kasık adalesinde hafif-orta düzeyde zorlanma tespit edilen Leao, 2018-2019 sezonunda formasını giydiği eski takımına karşı sahaya çıkma şansını kaçıracak. Dün antrenmanın tamamını takımla tamamlayan Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Singo’nun durumu ise maç günü netlik kazanacak. Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Arda Ünyay, Eyüp Aydın ve Can Armando Güner UEFA kadrosunda yer almadıkları için yarın mücadele edemeyecek.
Osimhen eski takımına karşı sahaya çıkıyor
Galatasaray’ın Nijeryalı santrforu Victor Osimhen, 2019-2020 sezonunda 38 maçta 18 gol kaydettiği Lille’e karşı ilk kez resmi bir maçta karşı cephede yer alacak.
Lille’de Türk futbolcular ve önemli eksikler
Fransa ekibinde Türk futbolcular Berke Özer ve Başar Önal forma giyiyor. Berke Özer bu sezon 8 maça çıkarken 4 kez kalesini gole kapattı, 10 gol yedi. Başar Önal ise 5 maçta oynadı. Öte yandan Lille’nin yarınki maçta önemli eksikleri bulunuyor: İlk haftada direkt kırmızı kart gören Ethan Mbappé 3 maçlık cezasını çekerken, Tiago Santos çapraz bağ sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Berke Özer ile Japon hücum oyuncusu Ayase Ueda’nın durumu maç günü belli olacak.
Lille son 10 Şampiyonlar Ligi maçında kalesini kapatamdı
Ligue 1'de 4. sırada yer alan Lille, bu sezon ligde 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Şampiyonlar Ligi’nde ise tablo dikkat çekici: Fransa ekibi son kez 2 Ekim 2024'te Real Madrid’i 1-0 yenerek kazandı; ardından gelen 10 Şampiyonlar Ligi maçının tamamında gol yedi. Lille ayrıca bu organizasyondaki son 3 maçından da mağlup ayrıldı.