İsrail Ordusu ile Hamas arasındaki çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de 260 binden fazla kişinin yerinden edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Gazze'deki 263 bin 934'den fazla kişinin evlerini terk ettiği düşünülüyor. Bu sayının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor. 7 Ekim'den önceki gerginliklerde yaklaşık 3 bin kişi yerinden edilmişti. Gazze'de kalan kişiler için temel ihtiyaçların karşılanması giderek zorlaşıyor" denildi. Yerinden edilen 175 bin 500 kişinin BM'nin Filistinli mültecileri destekleyen kuruluşu UNRWA tarafından yönetilen 88 okula gönderildiği ifade edildi.

14 binden fazla kişinin ise 12 devlet okuluna sığındığı, 74 binden fazla kişinin de ya akrabalarının yanında ya da ibadethanelerde kaldığı aktarıldı.  

Gazze'deki yıkımın boyutlarından bahseden OCHA, bombalı saldırılarda binden fazla evin yerle bir olduğunu ve yaklaşık 560 evin ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiğini belirtti.  

Kaynak: Haber Merkezi

Muhabir: Haber Merkezi