Yıldız, bakanlık olarak kırsalda sürdürülebilir tarımsal üretim için gençleri ve kadınları desteklediklerini vurguladı. Gençlerin tarımsal faaliyetlere katılımını artırmak amacıyla kırsal kalkınma hibe programları ve tarımsal desteklere öncelik verdiklerini ifade etti. Bu yaklaşımın en son hayvancılık desteklerinde de görüldüğünü dile getirdi.

"Bir Yerde Kadın Varsa Orada Hayat Vardır"

Kırsal kalkınma hibe programlarında, kırsalda yaşamayı taahhüt eden genç ve kadınlara ek puanlar vererek projelerin kabul sürecini hızlandırdıklarını aktaran Yıldız, "Gençler ve kadınlara yönelik sübvanse indirimler ile faiz oranlarını düşürerek kredilerin bu gruplara ulaşmasını sağlıyoruz. Böylece gençler tarımsal faaliyetlere katılırken, kadınlar da ailelerin gelişimine katkıda bulunuyor. Çünkü 'bir yerde kadın varsa orada hayat vardır' anlayışıyla hareket ediyoruz" dedi.

"Üretim planlaması", tarımda verimliliği artıracak "Üretim planlaması", tarımda verimliliği artıracak

"Projelerin Yüzde 17'si Gençlere ve Kadınlara Gidiyor"

Yıldız, bakanlığın desteklerinin büyük kısmını gençler ve kadınlara yönlendirdiğini belirterek, "Projelerin yüzde 17'si bu gruplara gidiyor. Uzman Eller Projesi gibi özel projelerle tarımsal alanda eğitim almış kişilere doğrudan hibeler veriyoruz. Bu sayede kırsalda üretim yapmaları teşvik ediliyor. En son 250 bin lira hibe verdik, bunu 500 bin liraya çıkaracağız. Bakanlık olarak kadınların ve gençlerin tarıma katkı vermeleri için her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Hedef: İnsanların Kente Göçünü Engellemek

Yıldız, kırsal kalkınmayı hibelerle desteklediklerini ve IPARD Programı’nın bunun bir örneği olduğunu ifade etti. Diğer bakanlıklar ve yerel idarelerle koordineli çalışarak kırsalda yaşayan insanların kente göçünü engellemeyi hedeflediklerini belirtti. "Bunu sağlamak için, orada yaşayanların eğitime, sağlık hizmetlerine ve internete erişimlerini artırmalıyız. Bakanlık olarak bu imkanları sağlamak için yatırımlarımızı yönlendiriyoruz. Hem tarımsal hem de diğer alanlarda yatırımlar yaparak çiftçilerin gelirlerini ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Böylece kırsaldan kente göçü engelleyip sürdürülebilir tarımı desteklemiş olacağız."

Kaynak: AA