20 Antalya Liderler Zirvesi dün resmen başladı. İki günlük toplantı için Antalya’ya gelen devlet ve hükümet başkanlarından bazıları şunlar: Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall (Maki Sal), Japonya Başbakanı Şinzo Abe, İtalya Başbakanı Renzi, Almanya Başbakanı Merkel, ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı utin, Çin Devlet Başkanı Şi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20’nin iş dünyası ve emek meselelerine mahsus unsurları olan B20 ve L20’nin, bazı G20 liderlerinin de katılımıyla düzenlediği “Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve” başlıklı ana oturumunun açılışında yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinin ağalarına ölümü hatırlattı.
Erdoğan şöyle konuştu:
“İşverenlere tavsiye ediyorum, biraz az kazanın ve kazandıklarınızı özellikle dar gelirli olan insanlarla paylaşın. Fakiri tahrik etmeyelim ve paylaşımcı anlayışı hayatımıza egemen kılalım. Buradan bir şeyi özellikle vurgulamak isterim, hepimiz ölüp gidiyoruz, paraları beraber götürüyor muyuz? Paralar beraber gelmiyor, onlar bu dünyada kalıyor, arkada varisler bunu paylaşacak. Gel bunu işçinle, onunla beraber bir kısmını paylaş, ondan sonra da gök kubbede hoş bir sada bırak. Önemli olan bu ve öldükten sonra da ‘sorma, bizim öyle bir işverenimiz vardı ki öyle bir patronumuz vardı ki gerçekten işçisinin hakkını çok ciddi manada gözetir, onun maaşını da gerçekten iyi bir konumda verirdi’ (diye hayırla ansınlar), aslolan burası, bunu başarmamız lazım.”