AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse’nin yaptığı konuşmada bir dikkat çekici başlık da büyükşehirle ilgili hazırlanan “2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu” oldu.

Sayıştay raporuna göre yapılan ihalelerde kanuna uyulmadığı, rekabet şartlarının oluşturulmadığı tespit edilmişti. Ayrıca incelenen belediye şirketlerinin zararda olduğunun da tespiti sağlanmıştı. Belplas’ta yaşanan ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kömür İhalesindeki usulsüzlükler  de Sayıştay Denetim raporunda yerini almıştı.

Sadece bu kadar değil. Sayıştay Denetim Raporu’nda ANFA ve Halk Ekmek için de benzer ifadeler yer alıyordu.

ANFA için hazırlanan “Sayıştay denetim Raporu”na göre şirketin mali tablolarının incelenmesi sonucunda; sadece 2020 yılında 61.622.026,04 TL zarar ettiği tespit edilmişi şirketin ticari hayatının sürdürülebilirliği açısından tehlike oluşturduğu görülmüştü.

Halk Ekmekle ilgili “Sayıştay Denetim Raporu”nda ise “Açık İhale ile Yapılması Gereken İşlerin Doğrudan Temin Yöntemiyle Kısımlara Bölünerek Yapılması” ifadesi vardı.

Tüm bunlar bir bir ortaya dökülürken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sessizliğe gömüldü. Ne bir itiraz ne de iddialar hakkında bir açıklama gelmedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse  “Sayın Yavaş’a sormak istiyorum, Milletin parasını nasıl böyle hoyratça kullandınız? Biz defalarca, süreçte ve 3 yılda ortada doğru düzgün bir eser ve hizmet yok derken ne kadar haklı oluğumuzun göstergesidir bu denetim raporu. Bütçeyi böyle özensiz bir şekilde, rekabet kurallarını hiçe sayarak harcarsanız, müflis tüccar yani iflas etmiş bir tüccar gibi harcama yaparsanız, bu harcamaya hiçbir bütçe dayanmaz. İncelemede ortaya çıkan bir husus var ki Sayın Yavaş’ın bugüne kadarki söylediklerine nasıl ters hareket ettiğini net olarak gösteriyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim