Kuzey Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Pençe Kilit Operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor.

Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde barınan hain teröristler tek tek tespit edilerek inlerinde yok ediliyor.

Sınırın sıfır noktasında bulunan 3'üncü Piyade Tümeni'ne ait Taktik Komuta Yeri'ne giderek sahadaki son duruma ilişkin brifing alan Milli Savunma Bakanı Akar, operasyonun güncel detaylarını açıkladı

TERÖRİST BİLANÇOSU 56'YA YÜKSELDİ  

Bugüne kadar 56 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Bakan Hulusi Akar, operasyonun planlandığı şekilde ilerlediğini belirtti.

''HUDUT HATTINI TAMAMEN KİLİTLEYECEĞİZ'' 

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Bakan Akar, şöyle devam etti:

"Onlara şükran borçluyuz. Hatıralarını her zaman şükranla yad edeceğiz. Onların kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız ve sonuna kadar faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Operasyonumuzun başarıyla tamamlanmasıyla hudut hattını tamamen kilitleyeceğiz. Teröristlerin sınırlarımıza girmesi mümkün olmayacak. Faaliyetlerimiz, komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde devam ediyor. Tek hedefimiz teröristler. Ülkemizi, hudutlarımızı, güvenlik güçlerimizi terör saldırılarından korumak için çaba gösteriyoruz."

''HİÇBİR YER ONLAR İÇİN GÜVENLİ DEĞİL''

Operasyonda ilk safhanın başarıyla tamamlandığını vurgulayan Akar, "Şu anda teröristler için hiçbir yer güvenli değil. Mehmetçik'in nefesini her an enselerinde hissediyorlar. Terör örgütünde bir çöküş var. Bununla alakalı terörist ifadeleri, istihbarat raporları var. Artan bir şiddet ve tempoda, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

''YARGININ ADALETLİ ELLERİNE TESLİM OLMAKTAN BAŞKA ÇARELERİ YOK''

Akar, terör örgütü PKK ve YPG'nin birbirinden farkının olmadığını belirterek, "Bunlara içeriden ve dışarıdan kim destek verirse versin, bu beyhude bir gayrettir. Teröristler kaçacak yerlerinin olmadığını, sona yaklaştıklarını anlamalıdır. Teröristler, Mehmetçik'in şefkatli, yargının adaletli ellerine teslim olmaktan başka çarelerinin olmadığını anlamalıdır. İnşallah bundan önceki terör hedeflerinin olduğu gibi bundan sonraki terör hedeflerinin de sonunu getireceğiz." dedi.

Editör: TE Bilisim