Bu yıl Ramazan Ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı. Toplamda 1 ay sürecek oruç ayı 1 Mayıs Pazar günü sona erecek. Hemen ardından da 2 Mayıs Pazartesi günü Bayram idrak edilecek. 2022 yılında bayramın kaç gün olacağı, uzatılıp uzatılmayacağı araştırılıyor. Özellikle tatilin 9 gün olacağına yönelik söylentiler gündemde en ön sıralarda yer alıyor. Vatandaşlar da bu iddianın gerçeklik payını merak ediyor. Peki Ramazan Bayramı tatili uzadı mı 2022? Bayram tatili 9 gün olacak mı? İşte detaylar.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ UZADI MI 2022?

Bu yılki Ramazan Bayramı takvimine göre;

  • 1 Mayıs 2022 Pazar: Ramazan Bayramı arifesi
  • 2 Mayıs 2022 Pazartesi: Ramazan Bayramı 1. Gün
  • 3 Mayıs 2022 Salı: Ramazan Bayramı 2. Gün
  • 4 Mayıs 2022 Çarşamba da Ramazan Bayramının 3. Günü idrak edilecek.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağı iddia ediliyor. Vatandaşların bu yönde bir beklentisi olsa da henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Son dakika gelişmeler oldukça haberimizde yer verilecektir.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram öncesinde yapacağı Kabine toplantısında konuyu ele alması ve Millete Sesleniş konuşmasında Ramazan Bayramı tatil kararını açıklaması bekleniyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Özel sektör çalışanları açısından bayram tatili 3.5 gün olarak uygulanıyor. Ancak bu yıl arefe günü 1 Mayıs'a denk geldiği için tatil 4 güne çıkıyor. Hafta içinde 5 mayıs Perşembe ve 6 mayıs Cuma gününü de bayram tatiline ekleyenlerin izni 9 güne çıkabilecek.

Bu iki günü özel sektörde yıllık izinden kullanma imkanı var. ayrıca işveren isterse idari izin de verebilir. İdari izin de verilse yıllık izinden de kullanılsa işçinin bu iki gün için maaşından kesinti yapılamıyor. Kamuda ise eğer 9 günlük tatil ilan edilirse 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri idari izin olarak kabul edilecek ve ücretten ya da senelik izinden düşülmeyecek

Editör: TE Bilisim