CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "15 Temmuz darbe girişimi ve Gezi Parkı olayları davası"nda hapis cezası alan Osman Kavala ile diğer sanıkları Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti.

Buradaki ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özel, davadaki delillerin hepsinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) yargıçları tarafından çürütüldüğünü ileri sürdü.

"İKİ ŞEYDEN ÖZEL OLARAK MEMNUNİYET DUYUYORLAR"

Cezaevinde ziyaret ettiği kişilerin özel olarak memnuniyet duyduğu iki şeyin olduğunu belirten Özel, şöyle devam etti:

"Birincisi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gezi konusunda net tutum almasından ve çok doğru bir açıklama yapmasından memnuniyet duyuyorlar. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dün beni aradı, onun bugün mesajını televizyonda paylaşmıştım. Ahmet Necdet Sezer, 'Tutulan, evlatlarından, çocuklarından ayrılan, beraat ettikleri bir davadan delil durumu değişmeden, kararı etkileyecek yeniden yargılama gibi bir durum ortaya çıkmadan, bir daha bir daha yargılanıp cezalandırılmalarından üzüntü duyuyorum, aileleri için üzülüyorum onlar için gözyaşı dökebilirim ama gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum' diyor."

‘AĞAÇ’ KILIFINA VURGU

Özel, İstanbul’un savaşa alanına çevrildiği dükkanların yakılıp yıkıldığı polise taşlar Molotoflar fırlatıldığı Gezi olaylarında sözde doğa katliamının savunulduğunu iddia ederek, "Gezicilerin, Gezi'ye sahip çıkanların ağaçları, parkları, demokrasiyi Türkiye'nin aydınlık bir geleceğini savunanların, herkesin inanç özgürlüğünü savunanların, yaşam biçimlerine mücadeleye karşı can vermeye göze alanların, Gezi'deki Berkin Elvan ve tüm şehitlerimizin hatırası yüreğimizde ve yarınlar için 13. Cumhurbaşkanı da bizimle birlikte." ifadelerini kullandı.

Özel'e ziyaretinde CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP İstanbul milletvekilleri Turan Aydoğan ve Gökan Zeybek ile bazı partililer eşlik etti.

Editör: TE Bilisim