Çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Sivas’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ayağının tozuyla Hamidiye Kültür Bahçesini ziyaret etti. Sivas Valiliği tarafından inşa edilen kültür bahçesinde Bakan Kurum’u genç okçular karşıladı. Kurum’a burada ‘ok seti’ hediye edildi.

Dünyada tek olan Savaş Atları Müzesini de gezen Murat Kurum, Sivas Valisi Salih Ayhan’dan Hamidiye Kültür Bahçesi hakkında bilgi aldı. Atlı okçuluk gösterisini izleyen Bakan Kurum’a Sivas’ın en önemli simgelerinden olan bir çift Kangal köpeği yavrusu hediye edildi.

Sıfır atık farkındalığı için yüzlerce çocuğun katıldığı etkinlik alanına gelen Bakan Kurum, masal alanı, geri dönüşüm malzemelerinden kostüm defilesi alanını ve geri dönüşüm malzemelerinden tasarım atölyesi alanını gezdi ve çocuklarla ilgilendi.

Bakan Kurum daha sonra “Kitap Kahve” isimli kafede öğrenci grubuyla kitap okuma etkinliği yaptı.

GAZİ CENAZESİNE KATILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1997’de askerlik görevini yaparken Siirt’in Eruh ilçesinde mayına basarak yaralanan Gazi Yüksel Yıldırım’ın (45) cenazesine katıldı.

İkamet ettiği Antalya’nın Alanya ilçesinde Salı günü kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren terör gazisi Yüksel Yıldırım’ın cenaze namazı Sivas Ayyıldız Caminde ikindi namazını müteakip kılındı. Merhum Yüksel Yıldırım’ın cenazesi Gazi Mezarlığına defnedildi.

YUMURTATEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINI İNCELEDİ

Yumurtatepe kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Bakan Murat Kurum, yetkililerden bilgiler aldı, mühendis ve işçilerle de sohbet etti.

Yanına gelen çocuklara hediyeler veren Kurum önce Sivas Valiliğinde Vali Salih Ayhan’la, ardından Sivas Belediyesinde Başkan Hilmi Bilgin’le görüştü.

Bakan Kurum’a Sivas programı boyunca AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu eşlik etti.

Editör: TE Bilisim