CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin terör örgütü PKK üyesini belediyede çalıştırdığı ortaya çıkmıştı. Terör örgütü PKK üyeliğinden gözaltına alınan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D. tutuklanmıştı.

DEVLETİ SUÇLADI!

Skandalın ortaya çıkmasının ardından İBB Başkanı İmamoğlu'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. İmamoğlu devleti suçlayarak kendisini savundu.

Twitter'dan yaptığı açıklamada "Terör örgütü üyesi, şüphelisi vb. suçluları yakalama görevi devletin kolluk güçlerinindir, İBB’nin değil. İBB işe alımlarda tüm yasal uygulamaları gerçekleştiriyor" dedi.

"TERÖRİSTLERLE KOYUN KOYUNA OLANI MİLLET AFFETMEZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB personelinin PKK kampında fotoğraflarının çıkmasına değinip sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

Soylu "3 yıldır İstanbul’da gevezelikten başka hiçbir iş yapmayan tarihin en kötü belediye başkanı" ifadelerine yer vererek şunları söyledi:

İstanbullu 3 yıldır yanan, şoförsüz yürüyen araçları; kar altındayken balıkçıda kalkan yiyen, işinden çok tatilde olan beceriksizleri gördü.

3 yıldır İstanbul'da gevezelikten başka hiçbir iş yapmayan tarihin en kötü belediye başkanı ! Devlet de Millet de HDPKK ile koyun koyuna olanı affetmez. Teröristin de ona yataklık yapanın da peşindedir. Teröristi yattığı yatağından da yanından da alırız. Demedi demeyin…

İBB'ye işe aldığı teröristi, yakalamamızdan şikayetçi yüzsüz! Türk Polis Teşkilatı'na teröristi yakaladığı için iftira atan cahil; sana haber verselerdi de, ortakların HDPKK'ya ispiyonlayıp, teröristi kaçırtsa mıydın?

İBB'DE 557 TERÖR İLTİSAKLI ÇALIŞAN

İBB’nin geçtiğimiz sene de terör örgütü bağlantılı yüzlerce kişinin işe alındığı ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 33 bin personel alımı yaptığını, bunun 12 bininin ancak incelenebildiğini, 557 kişinin terör örgütü bağlantısı olduğunu duyurmuştu.

Soylu "İstanbul'a yaklaşık 33 bin kişi alındı ve bu 33 bin kişiden ancak 14 bin kişinin bilgisi bize intikal ettirildi ve 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı, 455'inin PKK ve KCK kaydı var, 80'inin DHKP-C kaydı var, 20'sinin de MLKP kaydı var, 2'sini MKP kaydı var ve diğerlerinin de kayıtlarını her birinize gönderebilirim." demişti. Skandal sonrası soruşturma başlatılmıştı.

BİNLERCE ÇALIŞAN ÇIKARILDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve gelir gelmez ilk iş olarak AK Parti döneminde belediyede çalışan 13 bin 312 emekçiyi işten çıkarmıştı.

Editör: TE Bilisim