İslam dünyası rahmet, mağfiret ve bereket iklimi Ramazan-ı Şerif’i geride bırakırken, Ramazan Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. Bayram, pandemi sebebiyle iki yıldır ayrı kalan sevenleri buluşturmaya, hasretle bekleyen mümin gönülleri Beytullah’a kavuşturmaya, yeryüzüne selam getirmeye geliyor.

SEMAYA MERDİVEN KURDULAR

UTANÇ duvarlarını kurdukları gönül merdivenleriyle aşan Filistinli gençler, Ramazan ayının son cuması için Mescid-i Aksa’ya koşarak müjdeledi bize bayramı… Yine şehitler şahitlik etti; bitmez tükenmez özgür, bağımsız ve hür Filistin ve Kudüs aşkına… Mescid-i Aksa’yı dolduran yüz binler; utanç duvarlarının, bileklere vurulan prangaların, yüreklere atılan kurşunların dizginleyemeyeceğini haykırdı.

KUBBELER, SALAT-Ü SELAMA KAVUŞTU

TAM 86 yıl sonra yeniden secdelerle mühürlenen Ayasofya Camii, pandemi sebebiyle iki yıl gecikmeli de olsa 1443 yılının Ramazan-ı Şerif ayında yeniden kavuştu teravihe… 87 yıl sonra ilk mahyanın asıldığı Fatih’in emaneti yine salat-ü selamlar ve tekbirlerle şenlendi… Müminler, bir asırlık Kadir Gecesi hasretine son verdi 1443-2022 Ramazan’ında…

BEYTULLAH’A KAVUŞTUK

VE Beytullah… Yeryüzündeki sadeliğin ihtişamını haykıran Beytullah, pandemi perdesi kalkınca yeniden kavuştu hınca hınç tavaflara… Sandıktan çıkarılan ihramlar, yıkandı, paklandı, ütülendi, Arafat bayramını müjdelemeye başladı. Gazze’nin adını duyunca kendini tutamayan Tunuslu ihtiyarın Beytullah’ın yanı başında döktüğü gözyaşı, ümmetin bir, beraber ve diri olacağı günler için maya çaldı. Biliyoruz, bayram edeceğiz.

-

Editör: TE Bilisim