Cavat Yerlikaya Camii’nde ramazan ayı faaliyetlerinin finali yapıldı.

Ramazan ayı boyunca düzenlenen aile iftarı, aile sahuru, cemaat iftarı, çocuk iftarı, kadir gecesi sabaha kadar ihya programı ve emanet gül takdimi programları vb. programların finali yine çocuklar için yapıldı.

2 yıl önce ibadete açılan çocuk dostu camide geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da “11 ayın sultanını saat 11:00 de çocuklarla uğurluyoruz” sloganı ile cami avlusunda mahallenin bütün çocuklarına bayram programı düzenlendi. Bağcılar Müftülüğü Şube Müdürü Sn. Mahmut UZUN’unda katıldığı ve yaklaşık 45 dakika süren programda bayram ilahileri, salavat ve tekbirler okundu. Programın sonunda 250 çocuğa kişi başı 20TL den 5 dakikada toplam 5 bin tl harçlık dağıtıldı. Dağıtılan 20 TL ler merkez bankasından gıcır, seri ve sıfır olarak temin edildi. Her yaş gurubundan programa katılan çocuklar, güle güle, seneye buluşmak dileğiyle diyerek Ramazan ayını uğurladılar.

Cami görevlisi Başimam Hatip İbrahim TUNÇ, camiyi yaptıran ve aynı zamanda dernek başkanı olan hayır sever tarafından finanse edilen Ramazan ayı programlarında 50 bin TL üzerinde bütçe kullanıldığını ifade etti. Ayrıca bu programlarla çocukların zihinlerinde çocuk dostu camide ramazan bayramı ile ilgili güzel bir hatıra bırakmayı hedeflediklerini ifade etti.

Mihrabı ile mabed, Külliyesi ile mekteb, hizmetleriyle örnek... Cavat Yerlikaya Camii

Editör: TE Bilisim