Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Bright Osayi-Samuel, The Athletic’e özel röportaj verdi. 24 yaşındaki futbolcu yeni bölgesi olan savunma bekinden Fenerbahçe’ye transfer sürecine, Vitor Pereira’dan Galatasaray derbisine, taraftarlardan günlük yaşantısına kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

İşte sarı-lacivertli takımın yıldızı Osayi-Samuel’in açıklamalarından satırbaşları:

- Fenerbahçe ile transfer görüşmeleri yaparken o dönemki sportif direktör Emre Belözoğlu ile çok güzel bir görüşme yapmıştık. Emre Belözoğlu bana, “Dünyanın en büyük kulüplerinden birinde oynayacaksın, milyonlarca insan seni izleyecek. Büyük bir takımda büyük bir platforma çıkacaksın” demişti.

- Ben hücumcu bir kanat oyuncusuydum. Ancak bu sezon savunma beki olarak oynamaya başladım. Sezon başında teknik direktör Vitor Pereira idi. Vitor Pereira bana yeni taktiksel sistemi anlatıp, ‘Top rakipteyken, senin savunma beki olarak oynamanı istiyorum’ dedi. Savunmaya dair pek bir bilgim yoktu. Vitor Pereira bana tek tek anlattı. Nerdeyse tüm savunma terimlerini öğretti.

- Fenerbahçe taraftarları takımlarına inanılmaz bir şekilde bağlı. Burada eğer takım iyiyse siz de iyisiniz ama işler kötü gidiyorsa evden çıkmamanız en iyisi. Mesela İngiltere’de QPR’da yenildiğimiz bir maçtan sonra bile rahatça arkadaşlarımla dışarı çıkardım.

- Galatasaray derbisi gibi bir maçı hayatımda yaşamamıştım. Çılgınca bir rekabet var iki takım taraftarları arasında. QPR’da oynarken böyle bir ortam olmamıştı hiç. Galatasaray derbisinden önce bile insanlar bana dışarıda sürekli maçla ilgili sorular sorup, ‘Mutlaka kazanmalısınız’ diyordu. Fenerbahçe taraftarları çok tutkulu, bu tutku hoşuma gidiyor. Çünkü insanlar sizi izliyor hep.

Şampiyonluk hedefinin Fenerbahçe için olmazsa olmaz bir hedef olduğunu kaydeden Bright Osayi-Samuel, iddialı konuştu. Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk istediğini belirten Nijeryalı oyuncu, “Fenerbahçe’de kazanılması gereken en önemli şey şampiyonluk. Eğer şampiyon olursak, stadımızda atmosferin 10 katı olacağını biliyorum” diye konuştu.


Osayi-Samuel, İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 15 maçta 13 kez sağ bekte forma giydi 3 asist yaptı.

KAYNAK: MİLLİYET

Editör: TE Bilisim