CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz ziyareti sırasında Nagehan Alçı dahil bir kısım gazeteci ile çektirdiği fotoğrafa tepki gösteren CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Yöneticisi Mete Duringa, istifasının ve sosyal medya profilinde bulunan TİTLE'ı kaldırması istendiğini duyurdu.

“DESTEKÇİLERİNİ ENAYİ YERİNE KOYDU”

Duringa, söz konusu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, "Bu fotoğrafa yapılan açıklama Ekrem İmamoğlu destekçilerini enayi yerine koymaktan başka bir şey değil...” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşım sonrası partisi tarafından arandığını söyleyen Mete Duringa, istifasının istendiğini belirtti. Duringa daha sonra partisinden istifa etiğine dair e- Devlet belgesini sosyal medya hesabından paylaşarak partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İSTİFA ETTİ

Mete Duringa, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu’nun içerisinde oldukları fotoğraf karesi ve tavırlarıyla ilgili eleştirimin ardından mensubu olduğum örgüt tarafından aranarak, istifamın istenmesi-profilimde bulunan TİTLE’ı kaldırmam gerektiği söylemleri bana şunu gösterdi. Siyaset bir oyun sahnesi. Bizlerin amacı ülkeyi kurtarmak. Birilerinin arkasına takılıp gitmek değil. Bundan dolayıdır ki, şahsım Mete Duringa bugün CHP Trabzon Gençlik Kolları Yöneticiliği görevimden ve CHP üyeliğinden istifa ediyorum.

Editör: TE Bilisim