Zamanlama açısından düğünlerin başladığı ve beyaz eşyada satışların arttığı bir döneme girildi. Bu aşamada bir beyaz eşya üreticisinin, e-ticaret sektöründe hakim konumdaki sadece 5 e-ticaret firması ile çalışacağını satış noktalarına duyurması ve diğer platformlardan ayrılacağını ilan etmesi Rekabet Kurumu'nu harekete geçirdi.

Beyaz eşya üreticilerinin ve zincir marketlerin e-ticaret sitelerindeki çalışmaları bu alandaki fiyatların yükseltir şekilde ilerlerken Rekabet Kurumu devreye girdi.

PAZAR YERLERİ İLE İLGİLİ OBJEKTİF VE ŞEFFAF KRİTERLER BELİRLENDİ

Üretici firmanın e-ticaret satış noktalarına gönderdiği yazıda, "Pazar yerleri ile ilgili objektif ve şeffaf kriterler belirlenmiştir. Kalite temelli objektif kriterler 3 ayda bir tekrar değerlendirilecektir." ifadelerine yer verildi.

BEYAZ EŞYA ALIŞVERİŞİNİN EN YOĞUN ZAMANI

Rekabet Kurulu’nun yazısında böylesi bir kararın beyaz eşyada en yoğun alışveriş dönemine denk gelmesi ve enflasyonla mücadele döneminde rekabeti ortadan kaldıracağı gerekçeleriyle kabul edilemez olduğu belirtildi.

“FİYATLAR YÜZDE 50 ARTABİLİR”

100'e yakın e-ticaret platformundan çıkışı öngören karar neticesinde fiyatların hemen her üründe yüzde 50'lere varan artışlar yaşanabileceği tespit edildi.

“PLATFORMLARDAN ÇIKIŞ İÇİN ORTAYA KONULAN OBJEKTİF KRİTERLER KEYFİYET İÇEREMEZ”

Rekabet Kurumu, beyaz eşya üreticilerini uyararak e-ticaret platformlarından köklü bir çıkışın fiyatları hızla yukarı yönlü tırmandıracağı, bu nedenle platformlardan çıkış için ortaya konulan objektif kriterlerin keyfiyet içeremeyeceği vurgulandı.

“BSH’NİN TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ”

Kurum uyarısında, BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin daha önce kendisine yaptığı talebi reddettiğini hatırlattı.

Editör: TE Bilisim