Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, İtalya'nın önde gelen gazetelerinden Corriere della Sera'ya verdiği röportajda, Ukrayna'da çatışmayı diğer devletlerin meydana getirdiğini söyledi. Ancak herhangi bir ülkenin adını vermeyen Papa, Ukrayna'daki durumu, " Suriye, Yemen ve Irak gibi uluslararası çıkarların körüklediği diğer çatışmalara" benzetti.

"Ukraynalılara silah tedarik etmek doğru mu?" sorusuna cevap veremeyeceğini belirten Francis, şöyle konuştu:

"Kesin olan şu ki bu topraklarda silahlar deneniyor. Savaşlar bunun için yapılıyor: Yaptığımız silahları test etmek için."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'le yapacağı toplantıyı, "muğlak" görüleceği gerekçesiyle iptal ettiğini açıklayan Papa, bir telefon görüşmesinde Kirill'i, "Putin'in papaz yardımcısı" haline gelmemesini söyleyerek uyardığını söyledi.

"PUTİN'LE GÖRÜŞMEK İSTİYORUM"

Savaşın başlamasından yaklaşık üç hafta sonra Rusya'ya mesaj göndererek Putin'le görüşme talebi ilettiğini açıklayan Francis şöyle konuştu:

"Elbette, Kremlin liderinden onay gerekiyordu. Mesajımıza halen yanıt alamadık. Putin'in şu anda bu görüşmeyi yapmak istememesinden korksam da halen ısrar ediyoruz. Bu kadar vahşet nasıl durdurulamaz."

Papa, daha önce gündeme gelen Kiev ziyaretiyle ilgili olarak da şöyle dedi:

"Şu anda Kiev'e gitmiyorum. Önce Moskova'ya gitmeliyim, önce Putin ile görüşmeliyim. Gitmem gerektiğini hissediyorum. Ben de bir rahibim, başka ne yapabilirim? Putin kapıyı açarsa elimden geleni yaparım."

Editör: TE Bilisim