CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun, masraflarını kimin kasasından ödediği belli olmayan Karadeniz turunda kendisine yönelen eleştirilere verdiği ‘Vız gelir tırıs gider’ cevabıyla seçim öncesi ‘Her şey güzel olacak’ sloganın arka yüzünü ifşa etti. Oysa 2019’daki seçim öncesi pek çok ünlü isim İmamoğlu için güzellemeler yaparak İstanbul’un geleceğini karartacak sürece destek olmuştu. Göreve geldiği günden bu yana verdiği hiçbir sözü yerine getirmeyen İmamoğlu’na toz kondurmayan isimler bugün yaşanan hezimeti tek tek itiraf ediyor.

FAZIL SAY PİŞMAN OLDU

İmamoğlu’nun gezisine Gazeteci Nagehan Alçı’yı davet etmesi sebebiyle daha önce Twitter’dan eleştiren Fazıl Say bu defa Instagram hesabından videoyla İmamoğlu hakkındaki pişmanlığını dile getirdi. İmamoğlu’na verdiği destekten dolayı en yakınından bile azar işittiğini belirten Fazıl Say şunları söyledi: “Bu defa destek vermemeye hatta büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı ve sizlere de Ekrem İmamoğlu’nu savunmuş biri olarak bende hesap verme ihtiyacı oluştu. Kusura bakmasın ama mağdur duruma düşürdü beni de. Dolayısıyla toplumdan af diliyorum.”

SAYMAKLA BİTİREMEDİ

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Nevşin Mengü ise Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı hataları tek tek şöyle sıraladı: l İstanbul’da kar yağarken İngiltere Büyükelçisi ile yemek yemesi. l Su fiyatlarını düşüreceğim dedi, zam yaptı. l Öğrenci akbillerine indirim dedi, zam yaptı. l İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ardından da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile tartışmaya girdi. İstanbul’un sorunları varken Karadeniz turuna çıktı. l Karadeniz turunda yanına Nagehan Alçı’yı aldı. l Gazeteciler arasında ayrımcılık olduğu ortaya çıktı.

“BALON PATLADI”

Daha önce de Karadeniz turu ve sonrasında gelişen süreci eleştiren Ataklı, İmamoğlu balonunun patladığını belirterek “Son olaya gelelim. Bir anlamda iyi oldu, balon patladı arkadaş. Belki bundan sonra İstanbul’a çivi bile çakılmadığını, hiçbir hizmet yapılmadığını muhalif isimler de söyleyecektir. Ben iki kere söyledim, yoğun bir saldırıya uğradım. İstanbul’da bir şey yok, yapılmadı ki. Trafikte mi rahatlama mı var? Yok. Yeni bir bina mı yaptılar, yeni bir yol mu açtılar, yok” demişti.

Editör: TE Bilisim