Astroloji için büyük bir öneme sahip olan ve birçok etkiyi beraberinde getiren Kanlı Ay Tutulması için sayılı günler kaldı. 2022 yılının ilk tutulması olacak olan Kanlı Ay Tutulması etkileri şimdiden merak edilmeye başlandı. Dünya'nın Güneş ile Ay'ın arasına girmesi sonucunda oluşan bu doğa olayı ile ilgili birçok soru işareti kafalarda oluştu. Peki, Kanlı Ay Tutulması nedir, ne zaman olacak? 2022 Kanlı Ay Tutulması Türkiye’den görülecek mi? tüm detaylar haberimizde.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR, NE ZAMAN OLACAK?

2022 yılının ilk tutulma olaylarından olan Ay Tutulması 16 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek. "Kanlı Ay Tutulması" olarak da bilinen tutulma burçları da büyük oranda etkileyecek.

Ay, saatte 3456 km hareket ettiği için ortalama Ay tutulmasının zamanı yaklaşık 40 dakika ile bir saat arasında değişir. Ay tutulması, yeryüzünün Ay'ın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesinden gözlenebilir. Ay'a karşı olan Dünya yüzeyine çarpan Güneş ışınları Dünya'nın atmosferi tarafından kırıldığı için, Ay tutulmasında Ay, tamamen kaybolmaz. Dünya etrafında kırılan ışıklarda mavi renk yutulduğu ve kırmızı renk yansıtıldığı için, Dünya'nın gölgesi kırmızı renkte görülür. Bu güçsüz ışık kalıntıları görünürlüğü mahallî atmosferik şartlara bağlı olarak Ay'ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır. Bunun sonucunda Ay tutulması olur.

2022 KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

16 Mayıs Pazartesi günü meydana gelecek Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den görülmeyecek.

Editör: TE Bilisim