AK Parti’nin Atatürk Havalimanı yerine millet bahçesi yapma projesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başını çektiği muhalefet cephesi hükümete ağır tehditlere savurarak karşı çıkıyor. Daha önce Atatürk Havalimanı’nın yeşil alana çevrilmesi fikrinin kendilerine ait olduğunu ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu dünkü grup toplantısında projede imzası olanları açıkça tehdit etti.

“MAKİNELERİ ÇEK”

“Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun” diyen Kılıçdaroğlu tehditlerini şöyle sürdürdü: “Bu iş ‘Talimat aldım, mecburdum’ diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz! O müteahhite sesleniyorum o makinelerini çekeceksin oradan. Geliyoruz. Adalet, hak, hukuk, felaketleri önlemek için geliyoruz. Makineleri çek, pistlere dokunma.”

‘BİZİM PROJEMİZ’ DEMİŞTİ

2018’de 24 Haziran seçimi öncesi CNN Türk’e konuk olan aynı Kılıçdaroğlu söz konusu projenin kendi projeleri olduğunu söylemişti. Hatta iktidarın telefonlarını dinlediğini ileri sürerek projelerinin çalındığını iddia edecek kadar ileri giden ana muhalefet lideri: “Orasının planlarını dahi yaptık. Hangi kültür merkezlerini yapacağımızı, binaların şekli dâhil olmak üzere bütün bunların hepsi hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız bunu açıklayacak. Onların projesini bilmiyoruz ama yer aynı.” ifadelerini kullanmıştı.

“DOZERLERLE YOK EDİYORLAR”

Kılıçdaroğlu, önceki gün ise resmi Twitter hesabından Atatürk Havalimanı yerine millet bahçesi yapılmasına karşı çıkarak bir flood paylaşarak “Bu milletin maddi manevi ne kadar değeri varsa sattılar. Şimdi de en değerli varlıklarımızdan birini dozerlerle yok ediyorlar” çıkışını yaptı.

“ÖNCELİĞİMİZ YEŞİL ALAN”

2019 seçimlerinden önce Atatürk Havaalanı’nın bulunduğu yerin ne şekilde kullanılacağı sorusunu Fox Haber canlı yayınında cevaplayan İmamoğlu, boşalacak olan bölge için önceliklerinin yeşil alan olduğunu vurgulayarak “Önceliğimiz yeşil alan. Yeşil alana ihtiyacımız var.” açıklamasında bulunmuştu. Oysa Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesine dönüştürülmesi fikrinin ilk sahibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013’te katıldığı Fatih Altaylı’nın programında Atatürk Havalimanı’yla ilgili gelen soru üzerine”Benim düşüncemde ileride bu var. Orası yeşil alan olacak’’ ifadelerini kullanmıştı.

‘Gök kubbeyi başlarına yıkarız’
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, katıldığı televizyon programında millet bahçesine dönüştürülecek Atatürk Havalimanı’nın yıkımı üzerinden tehditler savurdu. “Daha ufak çaplı bir havalimanı yapılabilirdi” diyen Öztrak, “Ben de buradan açıkça ifade etmek istiyorum; o pistleri kırıp, devleti zarara sokanlardan bunun hesabını sorarız. Çok açık, gök kubbeyi başlarına yıkarız.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim