Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, Mahmutyazıcıoğlu’nu vuran Kadir Yasak’ın da arasında olduğu 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Dosyada, sanıkların mesajlaşmalarında ‘Özür dilemezse Şafak’ı vuracağız’ ifadelerinin kullanıldığı belirtildi.

‘Konumuz para değil’

Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun, Yeşilköy’de sahibi olduğu restoranda 27 Ocak akşamı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

İddianamede, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun sanık Seccad Yeşil ile bir müvekkilinin alacak-verecek meselesi sebebiyle tanıştığı, Seccad Yeşil’in Mahmutyazıcıoğlu’nun müvekkilini arayarak, “O Şafak bize gider mi yaptı?” diye sorduğu sonrasında ise Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun numarasını aldığı ifade edildi.

İddianamede, Yeşil’in, Mahmutyazıcıoğlu’nu arayarak ‘Sen bize gider mi yapıyorsun?’ dediği, Mahmutyazıcıoğlu’nun ise, ‘ben size gider yapmadım. Biz rakamda anlaştık. Bu saatten sonra bunları konuşmanın anlamı yok. Son sözler orada söylendi. Nasıl anlarsan anla’ dediği, sanık Seccad Yeşil’in de bunun üzerine ‘artık konumuz para değil” diyerek telefonu kapattığı belirtildi.

İddianamede sanık Gökhan Karakan’ın sanık Kerem Öztürk’e bilgiler verdiği mesajlara yer verildi. Karakan’ın Öztürk’e attığı mesajlarda, “Şimdi Kadir abi aradı, ‘biz dedi abiyi aradık’ dedi. O Şafak gelecek senden özür dileyecek dedi. Yoksa Şafak’ı vuracağız dediler” ifadeleri yer aldı.

10 sanığa ağır müebbet hapis

İddianamede sanıklar Abdulkadir Kara, Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil’in arasında bulunduğu 8 sanık hakkında, “tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak” suçundan, sanıklar Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk hakkında ise “tasarlayarak öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.


KAYNAK: MİLLİYET - ELİF ALTIN

Editör: TE Bilisim