NFT nedir, ne demek, ne anlama geliyor? NFT son dönemde sık sık çeşitli konu başlıklarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Birçok vatandaş ise NFT'nin ne olduğunu arama motorunda sorguluyor. Dijital varlık olarak bilinen NFT 'nin açılımı, vatandaşlar tarafından NFT nedir, ne demek? NFT ne anlama geliyor? Sorularıyla araştırılmaya başlandı. Bir tür kripto para olarak da kategorize edilen NFT, diğer kripto para türlerinden farklı olarak klasik tanımların haricinde değerli bir varlığı temsil edebiliyor. Peki, NFT nedir, ne demek? NFT ne anlama geliyor? İşte, NFT'ye dair merak edilenler...

NFT NEDİR, NE DEMEK?

NFT'nin açılımı Nitelikli Fikri Tapu'dur.

NFT NE ANLAMA GELİYOR?

İngilizce yazılışıyla 'Non-Fungible Token' olan NFT, karşılıksız token anlamına gelmektedir. Bunun anlamı, temel olarak, yalnızca size ait olan, türünün tek örneği bir dijital varlık olmasıdır. Hem finans hem de sanat dünyasında popüler hale gelen NFT, dijital ürünlerin sahipliğini kanıtlayabilen benzersiz bir tanımlayıcı rolünü üstlenmektedir.

NFT teknolojisi, müzik, oyun, film ve benzeri sanat eserlerinin değiştirilmesini ya da taklit edilmesinin önüne geçebilmek için tasarlanmış ve popüler bir hale gelmiştir. Blok zincirindeki bir para birimine denk gelen token; Ethereum ya da Bitcoin gibi kripto para birimlerinde takas edilebilirken NFT coin edilemez çünkü NFT, kopyalanması mümkün olmayan dijital bir imzaya sahiptir, eşsiz bir sanat eseridir. Dijital dünyadaki 'orijinalliği' ifade etmektedir.

Editör: TE Bilisim