Filistin topraklarını işgal eden Siyonist İsrail rejimi bölgede gerçekleştirmeye devam ettiği terör saldırılarında elini kana bulamaya devam ediyor. Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine yönelik saldırılarını sürdüren işgal rejimi askerleri 17 yaşındaki Filistinli genci şehit etti.

İşgalci İsrail askerleri Cenin’e bir baskın daha düzenledi. Sivillere yönelik şiddette sınır tanımayan işgalci askerler baskın sırasında gerçek mermiler kullandı.  Baskın ile gerçekleştirilen saldırılarda 17 yaşındaki Filistinli genç Emced Velid el-Fayid, İsrail askerlerinin kullandığı gerçek mermilerin hedefi olarak şehit düştü. 18 yaşındaki Filistinli bir diğer genç ise ağır yaralandı.

Cenin kentindeki İbni Sina Hastanesi Müdürü Cani Ebu Cuha açıklamasında Emced’in çok ağır bir şekilde yaralandığını söyledi. Cuha, Emced’e yönelik tüm tıbbi müdahalelerin yapıldığını ancak kurtarılamadığını söyledi. İsrail tarafı ise katliama dair sessizliğini koruyor.

GÖRMEDEN ŞEHİT OLDUĞUNU ANLADI

Şehit Emced’in babası oğlunun İsrail askerleri tarafından katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada “Sabaha doğru kardeşim beni uyandırdı. Emced’in yaralandığını söyledi. Bana Emced’e dair henüz herhangi bir bilgi gelmemesine rağmen onun yaralı değil şehit düştüğünü söyledim kardeşime. Daha sonra hastaneye gittik ve bana Emced’in yaklaşık 10 kurşunla vurulduğunu ve şehit düştüğünü söylediler.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT OLSUN DİYE DUA ETMİŞ

Emced’in babası ayrıca oğluna, Cenin Göçmen Kampı’nda bir diğer kardeşi Muhammed ile birlikte şehit düşen amcasının adını verdiğini ve Emced’in doğumu sırasında onun şehit olması için dua ettiğini belirterek “Rabbim bize bu şehidi ikram etti ve dualarımızı kabul etti.” dedi.

“Benim ve Filistin halkının üzüntü ve kızgınlığını ancak Allah tarafından gelecek olan bir zafer dindirebilir.” diyen şehit Emced’in babası direnişçilere seslenerek “İşgalcilere karşı uyanık olun. Onlar her an pusudalar. Haince vurabilirler.” diyerek uyarıda bulundu.

2022’nin başından bu yana İsrail’in Cenin’de gerçekleştirdiği terör saldırılarında Fayid de dahil toplan 22 kişi işgalci İsrail askerleri tarafından katledildi.

Editör: TE Bilisim