Rusya Dışişleri Bakanlığı hafta sonu yayımladığı bir listede, 963 ABD vatandaşının ülkeye girmesini yasakladı. The Indepedent gazetesinin haberine göre, ünlü aktör Morgan Freeman da Rusya'ya giriş yasağı getirilen isimler arasında.

Freeman'ın listeye alınması 2017 senesinde ABD'de yayınlanan bir kamu spotuna dayanıyor. "The Committee to Investigate Russia (Rusya'yı denetleyen Komite)" adlı kuruluş için çekilen videoda Freeman, Rusya'nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine karıştığını söylemişti.

FREEMAN'IN PUTİN'İ HEDEF ALAN SÖZLERİ

Freeman ilgili videoda, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kast ederek, "Saldırıya uğradık. Savaştayız. Şu film senaryosunu hayal edin: Eski bir KGB ajanı, vatanının çöküşüne kızgın bir şekilde intikam için bir yol belirler. Kaostan faydalanarak, Soviyetler Birliği sonrası Rusya'nın kademelerinde yükselir ve cumhurbaşkanı olur. Otoriter bir rejim inşa ederek, gözünü baş düşmanına diker: ABD" şeklinde konuşmuştu.

LİSTEDE, HAYATINI KAYBETMİŞ ABD'Lİ SENATÖRLER DE BULUNUYOR

"Esaretin Bedeli" ve "Yedi" gibi kült filmlerle tanınan 84 yaşındaki oyuncunun yanı sıra, Kremlin'in kara listesinde ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve yönetmen Rob Reiner da bulunuyor. Listede ayrıca hayatını kaybetmiş olan ABD'li senatörler John McCain, Harry M Reid ve Orrin G Hatch'in isimleri de var.

Editör: TE Bilisim