Doktorların grev tarihleri araştırılıyor, “Beyaz miting nedir, ne zaman yapılacak? Hastaneler açık mı, kapalı mı olacak?” sorusuna yanıt aranıyor. Sağlık çalışanları ağlıkta şiddet yasasının çıkması, ücretlerinin düzenlenmesi, randevu sürelerinin artması talebiyle iş bırakmaya hazırlanıyor.

BEYAZ MİTİNG NEDİR, NE ZAMAN YAPILACAK?

Tabip-Sen ve Hekim Birliği Sendikası’na bağlı doktorlar 26-27 Mayıs’ta grev yapıyor. İş bırakmayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise 29 Mayıs’ta Ankara’da “Beyaz Miting” yapacak.

6 gün uygulanacak grev boyunca sağlık kuruluşları resmî tatillerde sunulduğu şekilde devam edecek. Bu nedenle vatandaşların acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması istenecek. Grev süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak.

HASTANELER AÇIK MI, KAPALI MI OLACAK?

Grev boyunca vatandaşların acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması istenecek. Grev süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak.

Editör: TE Bilisim