İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Afet Yönetiminden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Yerli, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

İHH ve Türk İşbirliği ve Koordisyon Ajansı (TİKA) iş birliğinde sürdürülen "Doğada Arama Kurtarma Temel Eğitimi" programını takip etmek için Lübnan'a gelen 38 yaşındaki Yerli, Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra kalp krizi geçirdi.

CENAZESİ YOLDA

Havalimanında yapılan tüm müdahalelere kurtarılamayan Yerli'nin cenazesi toprağa verilmek üzere işlemleri yapıldıktan sonra Türkiye'ye gönderildi.

İHH ve TİKA'nın Lübnan'da birlikte düzenlediği temel eğitim 23 Mayıs'ta başlamış, 28 Mayıs'ta sona erecekti.

EMRE YERLİ KİMDİR?

Teknisyen ve satın alma uzmanı olarak meslek hayatına başlayan Emre Yerli, İHH İnsani Yardım Vakfı’nda uzun yıllar gönüllü olarak faaliyetlerde bulundu. 2016 yılında ise İHH’da profesyonel olarak çalışmaya başladı. Önce, Acil Yardım ve Arama Kurtarma Birimi Koordinatörü olarak çalışan Yerli, daha sonra İHH Afet Yönetim Birimi’nin kurulmasına öncülük etti ve bu birimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundu. Yerli, son zamanlarda yaşanan tüm afetlerde aktif rol oynadı. Elazığ ve İzmir Depremi, Akdeniz ve Ege’deki Orman Yangınları, Kastamonu, Giresun ve Sinop Sel Felaketleri, Kuzey Irak’ta arama kurtarma ekiplerinin kurulması, eğitilmesi ve Haiti Depremi gibi kriz ve afet bölgelerindeki vakfın çalışmalarına öncülük etti. TİKA tarafından Bosna Hersek’te düzenlenen Arama Kurtarma Eğitimleri’ni İHH Afet Akademisi adına yönetti. Son olarak yine aynı amaç uğruna Lübnan’a giden Emre Yerli, ülkede geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Yerli, doldurduğu Özgeçmiş Bilgi Formu’ndaki kariyer hedeflerine, “Ölene kadar Allah’ın rızasını kazanmak” yazmıştı. Yerli, özellikle gençlerin manevi değerlerle yetiştirilmesi ve afet bilinci kazandırılarak arama kurtarma ekiplerine dahil olmaları hususundaki gayretleriyle biliniyordu. 1984 Ankara Çubuk doğumlu olan Yerli, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Editör: TE Bilisim