Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sille’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cephaneliğini Çumra ilçesine taşıma projesi kapsamında yapılan inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

BÜYÜKŞEHİR TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK BÜTÇELİ ÇALIŞMA

Başkan Altay, Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşümlerinden birisini gerçekleştirdiklerini belirterek, Sille’de artık şehir merkezinde kalmış ve ciddi güvenlik problemi oluşturan, fiziki imkanlarıyla da artık Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet etme vasfını yitirmiş cephaneliği daha modern bir alana taşımak için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Başkan Altay, “Şu an itibariyle Çumra’daki yeni inşaatlarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 400 milyon liralık bir imalat yapıyoruz ki bu Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinde yaptığı en büyük bütçeli iş. Burada yapılan cephanelikler NATO standartlarına uygun halde yapılacak. Ayrıca akıllı mühimmat olarak da Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir cephaneliği inşa etmiş oluyoruz.” dedi.

KONYA’YA YENİ VE NEZİH BİR MAHALLE KAZANDIRILIYOR

Başkan Altay, Sille’deki cephaneliğin Çumra’ya taşınmasıyla birlikte 1 milyon 670 bin metrekarelik alanda bir dönüşüm projesi gerçekleştirileceğini, böylelikle Konya’nın yeni ve nezih bir mahalle kazanacağını dile getirdi. Başkan Altay, “Yatay mimariyle oluşturacağımız yeni mahallemiz için de çalışmalar yürütüyoruz. Konya’nın böylece en önemli dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız. Seçimden önce Benim Şehrim Projeleri kapsamında paylaştığımız Konya için önemli projelerden birisini daha hayata geçiriyoruz. Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim