İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrenci Uygulama Gazetesi “ Haber Postası” yayın hayatına merhaba dedi. Haber Postası Güz ve bahar dönemlerinde 6 aylık periyotlarda hazırlanarak yılda toplam 2 kez yayınlanmaktadır. Sayfa mizanpajı, haber fotoğrafları ve haber içeriklerinin tamamı İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından üretilmektedir

Haber Postası’nda aktif görev alan öğrenciler “yazı işleri, fotoğraf ekibi, tasarım ekibi ve muhabirler” olarak dört farklı alanda kategorilere ayrılarak iş birliği içerisinde çalışabilmektedir. Haber yazma tekniklerine yönelik verilen eğitimler doğrultusunda öğrencilerimiz haber önerilerini sunmakta, haberler fotoğraf ekibiyle birlikte hazırlanmakta ve metinlerin redaksiyon işlemi yapılmak üzere yazı işlerinde görevli öğrencilerimiz tarafından yayına uygun hale getirilmektedir.

Tüm bu süreçlerin sonunda grafik tasarım alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz de kendilerine verilen eğitimler doğrultusunda Haber Postası’nın sayfa mizanpajını hazırlayarak gazetemizi yayına hazır hale getirmektedir.Yapılan tüm bu faaliyetler kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri masaüstü yayıncılık, görsel tasarım, foto muhabirliği, haber yazma teknikleri ve medya içeriği üretme gibi konularda ekip olma bilinciyle çalışarak uygulama yapma ve portfolyo birikimi oluşturma imkânı elde etmektedir.

Editör: TE Bilisim