Filistin  Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "31 yaşındaki Gufran Veresane, El-Halil'in kuzeyindeki El-Arub Mülteci Kampı yakınlarında işgal askerlerinin ateşlediği kurşunun isabet etmesi sonucu şehit oldu." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, merminin Filistinli kadının göğsüne soldan girerek sağ taraftan çıktığı belirtildi.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, genç kadının "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu" öne sürdü.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin yaralıya ulaşmasının İsrail askerlerince yaklaşık 20 dakika engellendiği aktarıldı.

Öte yandan Veresane, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Yüzlerce Filistinlinin katıldığı cenaze töreninde, İsrail karşıtı sloganlar atıldı, Filistinli direnişçilerce havaya ateş açıldı.

“HİÇBİR AFFI YOK”

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhim, Facebook'tan yaptığı yazılı açıklamada, "Filistinli Gufran Veresane'nin öldürülmesi, (Al Jazeera muhabiri) Şirin Ebu Akile ve diğerlerinin şehit edilmesiyle aynıdır. Hiçbirinin affı yok ve zaman aşımına uğramayacak. Er ya da geç failler adalete teslim edilecek." ifadelerini kullandı.

Mulhim'in açıklamasına göre Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye de bu "korkunç suçu" kınayarak, bu sabah El Halil kentinde vurularak öldürülen Gufran Veresane'nin ölümünden tümüyle İsrail'in sorumlu olduğunu ifade etti.

“ULUSLARARASI HUKUK UYGULANMALI”

Iştiyye ayrıca uluslararası topluma "işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılması için İsrail'e karşı uluslararası hukukun uygulanması" çağrısında bulundu.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Filistinli genç kadının öldürülmesi "meydanda işlenen iğrenç bir suç" olarak nitelendirildi. Veresane'nin öldürülmesinin "en güçlü şekilde kınandığı" ifade edilen açıklamada, bunun İsrail askerlerinin işlediği suçların bir parçası olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilisim