Merhum Neşet Ertaş’ın hayatının sinema eseri olarak çekilmesi yönünde bazı film yapımcısı kişi ve kuruluşlar tarafından ortaya atılan fikirlere, Ertaş'ın ailesi son noktayı koydu. Aile, bu konuda yürütülen çalışmaları desteklemediklerini keskin bir açıklamayla ifade etti. Kendilerinden herhangi bir izin alınmadığını ifade eden aile, filmi onaylamadı.

Ailenin kamuoyu açıklamasında, özellikle bu tarz meselelerde duygu sömürüsü yapıldığına vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı:

Yıllarca gözünün içine bakılarak sömürüldüğü yetmiyormuş gibi,
- “Halka malolmuş olan Neşet Ertaş’ı çok sevdiğimiz için”...
- “Kaliteli ve iyi niyetli bir iş olacak”...
- “Abdallar, Anadolu kültürü ve ülkemizin hayırı için” !!!
- “Başka şeyde gözümüz yoktur”...
gibi süslü ve masum kelimelerin arkasına saklanılarak, vefatının ardından da halâ sömürülmek isteniyor.

BİR TEPKİDE KIZ KARDEŞİNDEN GELDİ!

Neşet Ertaş’ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul'da bu tartışmalara tepki göstererek açıklamada bulundu.

"AĞABEYİM KABUL ETMEMİŞTİ BİZ DE İSTEMİYORUZ"

Çekilecek olan filme karşı olduklarını söyleyen Neşet Ertaş’ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, "Ağabeyim sağlığında da film istemedi. Ağabeyim filme gerek yok dedi. 'Ben her şeyimi Türkiye’ye zaten anlattım' diye de konuşmuştu. Birileri film yapılmasını istiyor fakat ağabeyim bunu zamanında kabul etmedi. Kendisinin kabul etmediği filmi biz de istemiyoruz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ayla, Müslüm ve Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu adlı filmlere imza atan Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği yeni bir filmin geleceğine dair haberler yayılmıştı. Halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayatı beyaz perdeye yansıtılacaktı. Filmin yönetmen koltuğuna; Vizontele, Gora ve Aşk Tesadüfleri Sever filmlerinin yönetmeni Ömer Faruk Sorak oturacağı konuşulmuştu.

Filmde Neşet Ertaş'ı, abdal geleneğini sürdüren iki ozan canlandıracağı; Bektaş Dolu, usta sanatçının gençlik dönemini, Ramazan Bağgül ise sanatçının Almanya’dan Türkiye’ye kadar olan dönemini oynayacağı konuşulmuştu.

Editör: TE Bilisim