FETÖ ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar devam ediyor. İstanbul merkezli 9 ilde FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY'nin TSK mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında görevde olan 4 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 7 astsubay, 2 kapatılan askeri okul öğrencisi ve 5 sivil şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Karar sonrası harekete geçen güvenlik güçleri 8 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların yürütüldüğü bildirildi.

17 GÖZALTI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve DEAŞ'a yönelik soruşturmalarında da 17 şüpheli gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen ve örgüt mensubu olduklarına dair ifadeler bulunan 12'si öğretmen 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındığı bildirildi.

DEAŞ OPERASYONU

Açıklamada, terör örgütü DEAŞ ile irtibatı tespit edilen Irak uyruklu 7 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Bu kapsamda 5 ilde başlatılan operasyonlarda 10 FETÖ şüphelisi ile 7 DEAŞ şüphelisinin gözaltına alındığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce diğer zanlıların yakalanması için çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim