Cancri Jewellery battı mı? Cancri Jewellery sahibi kim? 'Cancri Jewellery' bonus sistemi, altın ve elmas satın alarak para kazanmanızı sağlar” sloganı ile vatandaştan para toplayarak ikinci ‘tosuncuk’ vakası ortaya çıktı. Cancri Jewellery battı mı? Cancri Jewellery sahibi kim? İşte tüm merak edilenler haberimizde.

CANCRİ JEWELLERY BATTI MI?

Türkiye'de 2021 yılında açılan ve kısa sürede Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere 5 ilde şubeler açan Cancri Jewellery Şirketi, yaklaşık 2 ay önce ödemeleri durdurdu. Ardından, şubeler teker teker kapandı. Şirkete yatırım yapan ve ödeme alamayan vatandaşlar, yetkililere ulaşmaya çalışsa da bir cevap alamadı.

Bazıları sosyal medya hesaplarından bazıları ise video paylaşım kanallarından mağdur edildiklerine dair paylaşımlarda bulundu. Ancak bu süreçte üyelerin büyük çoğunluğu, şirketten gelen mesajlara itibar ederek beklemeyi seçti. Şirketin üyeleri tarafından kurulan sohbet gruplarında, şirket yönetimi tarafından bankalar ile ilgili sorun yaşadıkları, hesaplarının bloke edildiğini, sorunun en kısa sürede çözüleceğini belirten yazılı açıklamalar paylaşıldı.

Ancak şirket, yeni yatırım tavsiyeleri ile hem mağdur olanları ikinci kez yatırım yapmaya, hem de yeni kurbanlar aramaya devam etti.

CANCRİ JEWELLERY SAHİBİ KİM?

İddialara göre, 2021 yılında Türkiye’de açılan Ukraynalı Dmytro Pavlenko’nun sahibi olduğu Cancri Jewellery’ nin Ponzi sistemine 110 bin kişi kaydoldu. Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’de 6 şubesi bulunan firmaya paralarını kaptıran şahıslar bir süre sonra şirketi aradıklarında kimseye ulaşamadı. Edinilen bilgilere göre dün firmanın Yalova ve Caddebostan şubelerinde de haciz işlemler yapıldı. Bugün İzmit’in yanı sıra Trabzon şubesinde de haciz işlemi uygulandığı öğrenildi.

Firmaya bazı vatandaşların 6 Milyonun üzerinde para yatırdığı, aylık 20-25 bin lira gibi tutarı firmadan geri aldıkları ifade edildi. Yaklaşık 1 yıllık faaliyetinin ardından Cancri Jewellery’nin sahipleri sırra kadem bastı. Toplam 100 Milyon Doların üzerindeki bir paranın bu sistemle buharlaştığı ifade edildi. 2021 yılında şehrin merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerde toplantı gerçekleştiren firma, iddialara göre bu sayede vatandaşın güvenini kazandı. Daha sonra şubeler açarak güveni daha da sağlamlaştıran firma, yüksek kazanım garantisi ile para topladı.  Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler durduruldu, bayram arifesinde ise şubeler kapandı.

Editör: TE Bilisim