İnsani krizlerin yaşandığı ülkelerde sağlık alanında yardımlar sunan Yeryüzü Doktorları, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Çad’ın Bahr El Gazel bölgesinde inşa edilen yeni merkezde anne-çocuk sağlığı ve doğum hizmeti verecek.

Yeryüzü Doktorları, Orta Afrika Krizi ile birlikte 2014 yılından beri sağlık merkezinin bulunduğu Çad’da yeni merkez kapsamında hamile ve emziren annelerin rutin kontrollerinin yapılması, sağlıklı doğumların gerçekleştirilmesi, bebeklerin aşılanması ve pediatrik muayenelerin sağlanması gibi hizmetler verecek. Ayrıca ailelere bebek bakımı ve üreme sağlığı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacak. Merkezde gerekli müdahaleler ve tedavilerle binlerce anne ve çocuğun sağlığına kavuşması için çalışacak.

Çad’da açılan yeni sağlık merkezine dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Genel Müdürü Ozan Mutlu, “Sağlık hizmetlerinin sınırlı olduğu ihtiyaç sahibi coğrafyalarda anne ve çocuk ölümleri oranları gelişmiş ülkelere göre oldukça yüksektir. Özellikle bu ülkelerde hamilelikte, doğum sırasında veya sonrasında oluşan komplikasyonlar gibi sebeplerle anneler ve çocuklar hayatını kaybedebiliyor. Aslında ihtiyaç sahibi insanlara temel sağlık imkanları sunulabilse, onların da hayata tutunmaları sağlanabilir. Bizler bu doğrultuda anne ve çocuk ölüm oranlarının yüksek olduğu bölgelerde uzun yıllardır merkezler açıyor, anne çocuk sağlığı için mücadele ediyoruz. Çad da sağlık merkezimiz ile faaliyet yürüttüğümüz ülkelerden biri. Bu yıl da Çad Sido mülteci kampındaki merkezimizde çalışmalarımızı sürdürürken, TİKA tarafından inşa edilen merkezde anne çocuk sağlığı ve doğum hizmetleri gerçekleştireceğiz. Merkez sayesinde uzak coğrafyalarda binlerce anne ve çocuğun hastalıklarına çözüm sunabilmek ve sağlık sorunlarının önüne geçebilmek için çalışacağız. Faaliyetlerimize ihtiyaç sahiplerinin sağlık hizmetlerine ulaşımının daha da artması için tüm gayretimizle devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim