İsveç'te ırkçılıkla ve İslam karşıtlığı ile mücadele etmek için parti kuran Türk asıllı siyasetçi Mikail Yüksel, baba ocağı Konya'nın Kulu ilçesinde gurbetçilerin oyunu alabilmek için seçim çalışması yürütüyor.

Yaklaşık 20 yıldır İsveç'te yaşayan Yüksel, kurduğu partiyle 24 Ağustos-11 Eylül'de yapılacak İsveç genel ve yerel seçimlerine katılacak.

“MECLİS’E GİREBİLİRİZ”

Türkiye'den İsveç'e en çok göç veren Konya'nın Kulu ilçesinde geçen yıl cadde cadde, sokak sokak gezerek hemşerilerinden oy isteyen Yüksel, bu yıl seçim çalışmalarını uzaktan sürdürüyor. Kulu sokaklarında billboardlara kendisini ve partisini tanıtan afişler astırarak oy isteyen Yüksel, bir taraftan da İsveç'te ekibiyle seçim çalışması yapıyor, gurbetçilerle görüşüyor.

Reklam panolarına asılan Genel Başkan Mikail Yüksel ile Arap, Kürt, Boşnak, Somali ve İsveç uyruklulardan oluşan parti yönetiminin fotoğraflarının yanı sıra "Başta Sosyal Demokratlar olmak üzere, terör örgütleriyle iş birliği yapan ve Müslüman oyları ile Müslümanlara baskı yapan partilere oy vermeyin. Sadece 23 bin oy ile İsveç Meclisine girebiliriz. Geleceğin için oyunu mutlaka kullan." yazıları dikkati çekiyor.

“DENGEYİ SAĞLAYAN PARTİ OLABİLİRİZ”

Yaklaşık 23 bin oyla, yüzde 4 barajını geçerek İsveç Meclisine girebilecek olan 2 çocuk babası 39 yaşındaki Yüksel, zoom üzerinden yaptığı açıklamada, Nüans Partisinde (Partiet Nyans), çok kültürlü bir yönetim oluşturduklarını, seçimden umutlu olduklarını söyledi.

Hemşerilerinden destek görmekten memnuniyet duyduğunu anlatan Yüksel, "Nüans Partisi, başta İslam karşıtlığı olmak üzere ırkçılıkla mücadeleyi kendisine ana hedef edinmiş, İsveç’in en yeni ve en çok konuşulan partisidir. 24 Ağustos -11 Eylül tarihleri arasında yapılacak yerel ve genel seçimlere katılıyoruz. Tek seçim bölgesinden alacağımız 23 bin oyla meclise girebilir, dengeyi sağlayan parti olabiliriz." ifadesini kullandı.

TÜRKİYE DOSTU TEK PARTİ”

Yüksel, her kesimden oy istediğini belirterek şöyle konuştu:

"Bizim partimiz terörle arasına mesafe koymuş İsveç'in tek Türkiye dostu partisidir. İsveç'te 150 binin üzerinde Türkiye kökenli vatandaşımız yaşıyor, bunun 50 binin üzerinde kısmı benim memleketim olan Kulu kökenli. Seçim çalışmalarımızı bu yıl da Kulu'ya taşıdık. İlçeyi partimizin afişleriyle süsledik. Umut ediyorum ki hemşerilerim sandığa giderler, oylarını kullanırlar. Hepsinin oylarına talibim."

Editör: TE Bilisim